Очакват се нови обвинения по корупционната афера в столичния район "Младост"

3004
Очакват се нови обвинения по корупционната афера в столичния район "Младост"
Снимка: БГНЕС

Нови обвинения се очакват по корупционната афера в столичния район "Младост". Това съобщава Националното радио, позовавайки се на свои източници.

Според информацията адвокатите на кмета Десислава Иванчева, заместничката ѝ Биляна Петрова и бившият районен кмет Петко Дюлгеров са призовани днес в Националното следствие.

В район "Младост" търсят заместник на Десислава Иванчева

Зам-кметовете на район "Младост" Владимир Клисуров и арх. Румен Русев ще работят в рамките на компетенциите си съгласно заеманите посто...

По неофициална информация става дума за обвинения, свързани със сигнали, подадени от други инвеститори, извън Александър Ваклин, по чийто сигнал беше първото обвинение.

Защитниците на тримата са призовани за различни часове на деня. Двама от тях вече са в следствието. Всичко това се случва ден преди Специализирания апелативен съд да реши окончателно да останат ли в ареста Иванчева, Петрова и Дюлгеров, каквото решение постанови миналата седмица Специализирания наказателен съд.

По късно може да стане ясно дали има развой по казуса „Иванчева“ на пресконференция, насрочена за 13 часа на Специализираната прокуратура. Тя е свикана официално заради обещаните още вчера подробности за поредната акция срещу служители на ДАИ – Благоевград. Пресконференцията ще се проведе в сградата на СНС, където приключи едно от т.нар. корупционни дела срещу представители от високите етажи на властта. Става дума за делото срещу бившия енергиен министър Румен Овчаров, който е обвинен заради „Мини Бобов дол“. Делото приключи с негативен резултат за прокуратурата, тъй като съдът реши, че съдебният акт е неясен, нарушени са правата на подсъдимия, и върна на прокуратурата обвинителния акт.

От държавното обвинение протестираха, че ще протестират решението пред Специализирания апелативен съд.

Бивш прокурор: Случаят с Иванчева взе да се случва, като едно забавно шоу

"Аз съм зрител в тази ситуация, като свидетел на една случка, която взе да се случва като едно забавно шоу. Като че ли и двете страни п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com