Оправданието на жената на Чоков за домашния арест - чакал да му опаковат храна

6428
Оправданието на жената на Чоков за домашния арест - чакал да му опаковат храна
Снимка: БГНЕС

Не мисля, че е маловажно човек да иде на зъболекар. Да, отишъл е на зъболекар – доколкото знам докъм 18:30 часа, и пътьом е преминал през прословутия ресторант – не за да празнува, а за да си вземе нещо за храна. Това заяви жената на бившия кмет на село Галиче Ценко Чоков – Цветелина Нелова, която коментира как така Чоков по време на изтърпяване на мярка "домашен арест" е заснет в ресторант в "Драгалевци". Така и не стана ясно дали и защо МВР не са контролирали изпълнението на мярката, както и дали са били уведомени.

Не ги познавам хората на масата, добави тя пред Нова телевизия, като не видя друго освен чаши вода на въпросната маса, макар че в нея има жълтеникава течност.

Прокуратурата: Ценко Чоков е имал разрешение да посети стоматолог, не да ходи на кръчма

Вчера Ценко Чоков е имал разрешение да се отклони от мярката „домашен арест“, но за да посети стоматолог. Това каза на бриф...

По думите ѝ, Чоков и приятелите му били десетина минути в ресторанта и дошла полиция, която ги проверила и държала 1 час. Има диабет, режим на хранене – чакал е да му я опаковат, каза Нелова.

Според нея "същото се получава, когато заседава Специализираният съд" – подсъдимите да ходели в почивката да си вземат храна. И уточни, че когато имаш разрешение да излезеш – както в случая за зъболекар, можело да отидеш да си вземеш и храна. Оперативно на Чоков му били извадени всички кътни зъби и ще му слагат тепърва импланти, стана ясно от казаното от съпругата на Чоков.

Подлагат на съмнение експертизи от доктори, които се назначават от съда – ние не ги назначаваме, завърши многозначително Нелова.

Прокуратурата разбра от тези снимки от медиите първоначално. Впоследствие те бяха потвърдени от надлежна справка на МВР, заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова в ефира на bTV. Налице е основание според нас изменение на неговата мярка в по-тежка. Ценко Чоков в момента се намира в добро, дори в отлично здравословно състояние, поясни още Арнаудова.

Защо Ценко Чоков да се връща в ареста - "не се придвижва с болнична носилка, а е установен в питейно заведение"

"Лицето не се придвижва с болнична носилка, с която последният път се яви в съдебно заседание пред Апелативния специализиран наказател...

Не мога да отговоря на въпроса кой е подал сигналът срещу Ценко Чоков, каза говорителят на обвинител номер едно. Стана ясно, че за прокуратурата не е най-важното обстоятелство кой е направил снимките на Ценко Чоков, на които се вижда, че той е в ресторант.

Районната прокуратура е започнала досъдебно производство срещу вещите лица, които са изготвили експертизата за здравословното състояние на Чоков. Така са описани заболяванията му, че те пречат на Ценко Чоков да участва в наказателното производство, поясни Арнаудова. По думите ѝ е налице демонстративно заобикаляне на закона, демонстративно и нагло неизпълнение на задълженията на лицето да изпълнява мярката си за неотклонение вкъщи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Европрокуратурата претърсва хотели в наш ски курорт заради измама със субсидии

Заловиха нелегални мигранти в дипломатическа кола на "Капитан Андреево"

Дървосекачи се биха с пръти край Кърджали

Пиян разхвърля магазин в Асеновград

Бременна в деветия месец почина в болницата в Кърджали

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Измъчвани и пребивани: 21 българки са били карани да проституират в Италия

Дават 50 000 лева за откриването на Ивана от Дупница

Апелативният съд в Пловдив гледа делото по случая „Цалапица”

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com