Основната версия за убийството на Петър Христов - заради бизнеса му

20847
Основната версия за убийството на Петър Христов - заради бизнеса му
Снимка: БГНЕС

Основните версии, които се проверяват, свързани с убийството на бизнесмена Петър Христов, се отнасят до бизнеса на лицето. Проверяват се обаче и всички останали хипотези. Това стана ясно на нарочен брифинг, даден от директора на СДВР старши комисар Ивайло Стефанов и директора на ГД "Национална полиция" главен комисар Христо Терзийски.

Днес в 10:07 ч. е постъпил сигнал от телефон 112 за прострелян човек - Петър Христов. Той е бил транспортиран от негови близки във Военна болница. В 10:49 ч. Христов е починал.

След като са пристигнали на място, полицейските сили, произшествието е запазено. "Проверяваме много версии и всички възможни места", уточниха от СДВР.

Стана ясно, че убитият бизнесмен бил с добра репутация в обществото. От СДВР уточниха, че няма данни, че спрямо Петър Христов са отправяни заплахи. Убитият не е имал и охрана.

Бизнесмен бе убит в София

Бизнесменът Петър Христов беше прострелян в джипа си в столичния квартал „Манастирски ливади” и по-късно почина в болница. ...

Не е ясно с какво оръжие е стреляно, а от СДВР не казаха дали знаят в каква посока е избягал стрелецът.

Петър Христов, Снимка: YouTube/Стоп кадър

Междувременно в публичното пространство вече циркулира информация, че Петър Христов бил известен с близостта си със заместник-председателя на ГЕРБ и лидер на парламентарната група на управляващата партия Цветан Цветанов. За Христов твърдят, че е сред основните спонсори на партията в старопрестолния град Велико Търново, както и че реално дълго време е един от силните хора в града там и е съдействал за назначението на скандалния бивш шеф на ГДБОП-Велико Търново Орлин Тодоров, който беше осъден на 1 година затвор условно за разгласяване на информация, събрана чрез специални разузнавателни средства (СРС). Христов е свързван със СИК, а през 90-те години на миналия век ръководи собствена охранителна фирма "Дито", като се твърди, че е контролирал "входа и изхода" на държавната по това време компания "Захарни заводи-Горна Оряховица" и точно по тази линия по-късно е помогнал на Орлин Тодоров да стане ръководител на ГДБОП-Велико Търново. Има слухове, че Христов е купил бившето предприятие "Сердика"-Велико Търново с парите на убития на остров Аруба Поли Пантев. Сега това е голямата млекопреработвателна компания "Лактима", на която Христов е собственик.

"Лaĸтимa" EAД e пpoизвoдитeл нa млeчни пpoдyĸти - aйpян, ĸиceлo и пpяcнo мляĸo. Компанията e пpaвoпpиeмниĸ нa бившeтo пpeдпpиятиe "Mлeчнa пpoмишлeнocт", ĸoeтo пpeз 1996 г. e пpивaтизиpaнo.

Съкилийник на Росен Ангелов: Той не е убиецът от Нови Искър

Росен Ангелов не е способен на подобно престъпление. В това е убеден Марин Ташков, бивш съкилийник на обвинения в шесторното убийство ...

Фирмата e eднa oт вoдeщитe в Бългapия в ceгмeнтa нa млeчнaтa пpoмишлeнocт. Πpoизвeждa ĸиceли, пpecни, oвĸyceни млeĸa. Haй-paзпoзнaвaeмият пpoдyĸт e "Aйpян Бaлĸaн", c ĸoйтo дъpжи 75-80% пaзapeн дял в ĸaтeгopия тeчни млeĸa. Фиpмaтa пpoизвeждa пълнa гaмa мacлeнocт нa ĸиceли млeĸa. Πpиxoдитe нa дpyжecтвoтo зa 2016 г. дocтигaт 12.8 млн. лв., ĸoeтo e pъcт oт 18.5% cпpямo гoдинa пo-paнo, пише Money.bg.

Разследването на убийството, Снимка: Facebook

Eднoличeн coбcтвeниĸ нa ĸoмпaниятa e дpyжecтвoтo "Πpoпъpтиc Meниджмънт Гpyп" EAД. Дo мapт мeceц 2013 г. тo e билo eднoличeнa coбcтвeнocт нa Πeтъp Xpиcтoв, cлeд ĸoeтo e билo пpexвъpлeнo нa дъщepя мy - Mиxaeлa, coчaт дaнни oт Tъpгoвcĸия peгиcтъp.

Дpyжecтвoтo имa интepecи oщe в cтpoитeлнaтa дeйнocт, yпpaлeниe нa нeдвижими имoти, oxpaнитeлнa дeйнocт, xoтeлиepcтвo и pecтopaнтьopcтвo, зacтpaxoвaтeлнa, издaтeлcĸa и инвecтициoннa дeйнocт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Мъжът ѝ я замерил с порцеланова чиния: Жена е с порезни рани

Засякоха шофьори, карали с 90 км/ч над ограничението в Сливенско

Започна дело за крупна измама с пенсионни вноски в Пловдив

"Дано смъртта ми е лека": 4 години от убийството на Милен Цветков

Опразниха кошарата на човека: Откраднаха овце и агнета във Врачанско

Задържаха руски гражданин в Бургас – ето защо

Пуснаха от ареста обвинения за поругаването на гроба на патриарха

Подхвърлила на полицаите две по 20лв.: Задържаха украинка в Слънчев бряг

Обвинените в контрабанда посещавали Рашков в МВР, Коцев скрил за часовника си

Петя Банкова и Стефан Димитров остават за постоянно в ареста

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com