Оставиха в ареста служителя от НСО, обвинен за ръководител на група за убийства

3490
Оставиха в ареста служителя от НСО, обвинен за ръководител на група за убийства
Снимка: БГНЕС

Обвиненият в ръководене на група за поръчкови убийства служител на Националната служба за охрана (НСО) остава в ареста за постоянно, предаде БГНЕС.

Военно-апелативният съд потвърди най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, наложена на Борис Иванов по искане на обвинението от първа инстанция. Иванов, който е с чин подполковник от службата за охрана и в момента се намира в следствения арест на бул. „Г. М. Димитров“ в столицата, не се яви в съдебната зала на днешното заседание и бе представляван от двама свои адвокати.

Подполковникът от НСО, организирал убийство, остава в ареста. Кой е той?

Подполковникът от НСО, сочен за организатор на поръчковото убийство на Станка Марангозова, е Борис Иванов. Той остава в ареста. Решение...

Според тях обаче Иванов е „механично пришит“ към останалите обвиняеми по делото. По време на днешното заседание защитата поддържаше тезата, че той е имал контакти с останалите от групата, но те са били чисто приятелски, в заведения и клубове, като няма нито едно доказателство, правещо го съпричастен към това, за което е обвинен.

Според адвокатите на Иванов неговото обвинение се крепи единствено на свидетелските показания на един от другите обвиняеми, с които, според тях, давайки ги той се опитва единствено да „отърве кожата“, защото е имал предишни присъди за разпространение на наркотици. Защитниците отрекоха още в кориците на делото да се говори за масонски организации и следене на жертвите с GPS устройство.

Според обвинението групата на Иванов се е занимавала с разпространение на наркотици, изнудвания, както и с поръчкови убийства. Действала е от началото на 2019 година, а за участие в нея към наказателна отговорност са привлечени общо трима души. Според прокуратурата групата е съпричастна към убийството на Станка Марангозова, извършено през месец октомври миналата година в столичния квартал „Младост“. Поръчителят на убийството обаче е напуснал страната. За него е издадена европейска заповед за арест и се издирва с червена бюлетина на Интерпол. На днешното заседание се потвърди, че в кориците на делото като подбудител прокуратурата е посочила Иво Масларов.

„Има достатъчно доказателства на този етап, от които да се изведе обосновано предположение, че Борис Иванов е участва в извършването на тези престъпления“, заяви от своя страна военноапелативният прокурор Момчил Бенчев, защитавайки тезата на обвинението за необходимостта от налагане на най-тежката мярка за неотклонение.

Ботьо Ботев: Станка Марангозова е можело да бъде пазена

Разследващите не са дооценили ситуацията, Станка Марангозова е можело да бъде пазена, тъй като имаме известен обществен проблем между п...

Събирането на доказателства по делото продължава.

Вижте още:

БНТ: Доведеният син на Емилия Масларова е търсен като поръчител на убийство

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Чакал дълго за преглед: Мъж заплаши лекар с пистолет

6 задържани чужденци от бежанските центрове в София

Психично болен мъж преби майка си

Полицията с акция в бежанския център в "Овча купел"

Тежка катастрофа между кола и два мотора в София

МВР: Фалшивите сигнали за бомби в София са подадени от страна извън ЕС

Европрокуратурата претърсва хотели в наш ски курорт заради измама със субсидии

Заловиха нелегални мигранти в дипломатическа кола на "Капитан Андреево"

Дървосекачи се биха с пръти край Кърджали

Пиян разхвърля магазин в Асеновград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com