Осъдиха Румен Овчаров на две години затвор по делото за „Мини Бобов дол“

5294
Осъдиха Румен Овчаров на две години затвор по делото за „Мини Бобов дол“
Снимка: pixabay.com

Апелативен специализиран наказателен съд отмени присъда на Специализиран наказателен съд по НОХД № 1635/2019 г. и вместо нея постанови нова, с която призна подсъдимия Румен Овчаров за виновен в извършване на умишлена безстопанственост по чл.219 ал.4 вр. ал.3 вр. ал.2 от НК, от която са настъпило значителни щети в размер на „Мини Бобов дол“ в размер на 2 659 040,60 лв., като го оправда за разликата до 24 455 474,80 лв., съобщи ЕВРОКОМ.

На основание чл.54 от НК на подсъдимия Овчаров е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 г., чието изпълнение е отложено за срок от 4 г.

Румен Овчаров и Петър Димитров на съд заради строителството на АЕЦ „Белене“

Двама бивши енергийни министри отиват на съд заради строителството на втората атомна централа „Белене“. Миналата седмица ...

На основание чл.37 ал.1 т.6 от НК подсъдимият Овчаров е лишен от правото да заема държавна длъжност в органите на държавната власт за срок от 3 г.

На основание чл.37 ал.1 т.7 от НК подсъдимия Овчаров е лишен от правото да упражнява дейност свързана с пазене и управление на чуждо имущество за срок от 3 г.

Със същата присъда подсъдимата Ана Янева е призната за невиновна и оправдана по обвинението за извършена умишлена безстопанственост по чл.219 ал.4 вр. ал.3 вр. ал.2 вр. чл.26 ал.2 от НК от която са причинени щети в размер на 28 174 082,08 лв.

Със същата присъда подсъдимият Пламен Евтимов – изпълнителен директор и член на Съвета на директорите на „Мини Бобов дол“ е признат за виновен за извършване на умишлена безстопанственост по чл.219 ал.4 вр. ал.3 вр. ал.1 от НК и от това са последвали значителни щети за предприятието в размер на 2 681 733,30 лв., като го оправда за разликата до 29 151 145,18 лв.

Румен Овчаров обжалва присъдата си за "Мини Бобов дол"

Апелативният спецсъд ще заседава днес по делото срещу бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров, Анна Янева и Пламен ...

На основание чл. 54 от НК на подсъдимият Евтилмов е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 г., чието изпълнение е отложено за срок от 4 г.

На основание чл.37 ал.1 т.6 от НК подсъдимият Евтимов е лишенот правото да заема ръководна длъжност в държавно предприятие, корпорация и обществена организация за срок от 3 г.

На основание чл.37 ал.1 т.7 от НК подсъдимия Евтимов е лишен от правото да упражнява дейност свързана с пазене и управление на чуждо имущество за срок от 3 г.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Европрокуратурата претърсва хотели в наш ски курорт заради измама със субсидии

Заловиха нелегални мигранти в дипломатическа кола на "Капитан Андреево"

Дървосекачи се биха с пръти край Кърджали

Пиян разхвърля магазин в Асеновград

Бременна в деветия месец почина в болницата в Кърджали

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Измъчвани и пребивани: 21 българки са били карани да проституират в Италия

Дават 50 000 лева за откриването на Ивана от Дупница

Апелативният съд в Пловдив гледа делото по случая „Цалапица”

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com