От "БОЕЦ" извадиха свидетел срещу Иван Гешев по телевизията, било като "Осемте джуджета"

24400
От "БОЕЦ" извадиха свидетел срещу Иван Гешев по телевизията, било като "Осемте джуджета"
Снимка: БГНЕС

Разбрах, че за да не бъда запален (запалена е къщата на казващия, че е жертва), това ще ми струва 30 000 лв. Осигурих парите и ги предадох на адвокат, който след седмица трябваше да се срещне с Иван Гешев в Гърция. Въпреки това, къщата ми беше запалена и разследването отново беше срещу неизвестен извършител. На срещи той споделяше с мен, че Делян Пеевски управлява държавата. Това заяви лидерът на гражданско движение "БОЕЦ" Георги Георгиев.

Думите, изречени от Георгиев, са на бивш млекопроизводител, също на име Георги Георгиев, който каза, че е създател на марката за млечни продукти "ЖоСи" в предаването на Люба Кулезич "Честно казано" по Евроком. Преди 3 години "Фрогнюз" публикува материал с версия на Георгиев, че "ЖоСи" му била открадната, след като разкрил схема за укриване на данъци, при това имало намеса и в съдебната система, за да се случи. Освен това, като тръгнал да се бори за фирмата си, къщата му била изгорена и получил заплахи за живота си, заплашено било и семейството му.

Ако има правилно разследване на сигналите (които е подал), има шанс за промяна, обясни млекопроизводителят. По думите му, той бил близък с бащата на Иван Гешев – Стоимен, който бил много точен човек. "Той ми е помогнал в едни от най-трудните години в живота ми", добави млекопроизводителят.

Според председателя на "БОЕЦ", още преди години съименикът му подал първи сигнал и имало лично и сигнал до главния прокурор Иван Гешев, който тогава бил прокурор в Софийска градска прокуратура. Имаме свидетелства конкретно срещу Иван Гешев, каза директно председателят на "БОЕЦ". По думите му, имало прехвърляне на дялове от фирма "Жоси" към "близък до Гешев човек". Лицето на "БОЕЦ" заяви, че това било като случая "Осемте джуджета", но в ролята на Петьо Еврото бил Иван Гешев.

Млекопроизводителят обясни, че подал сигнал до Гешев, когато бил ръководител на Спецпрокуратурата. Той каза и, че му било заведено дело, защото опитал да преведе 30 000 лв. от фирма "ЖоСи" на лична сметка.

Според Търговския регистър, "ЖоСи" ЕООД е в несъстоятелност, а Георги Георгиев е заличен като съдружник на 17.05.2019 година. При обявяването в несъстоятелност единствен съдружник е Симеон Присадашки. Още за историята и дали Иван Гешев всъщност се появява в нея заради баща си Стоимен - НАУЧЕТЕ ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Засякоха шофьори, карали с 90 км/ч над ограничението в Сливенско

Започна дело за крупна измама с пенсионни вноски в Пловдив

"Дано смъртта ми е лека": 4 години от убийството на Милен Цветков

Опразниха кошарата на човека: Откраднаха овце и агнета във Врачанско

Задържаха руски гражданин в Бургас – ето защо

Пуснаха от ареста обвинения за поругаването на гроба на патриарха

Подхвърлила на полицаите две по 20лв.: Задържаха украинка в Слънчев бряг

Обвинените в контрабанда посещавали Рашков в МВР, Коцев скрил за часовника си

Петя Банкова и Стефан Димитров остават за постоянно в ареста

Повдигнаха още едно обвинение на Петя Банкова

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com