X
 
 

От НАП ревизирали 55 собственици на автомобили “Ролс Ройс”

5871 3
От НАП ревизирали 55 собственици на автомобили “Ролс Ройс”
Собственици на луксозни автомобили “Ролс Ройс” са укрили данъци за милиони левове, става ясно от писмен отговор на министъра на финансите Владислав Горанов на въпрос на депутата от БСП Красимир Янков, пише в. „Труд“.

През миналата година са възложени ревизии на 55 граждани и фирми, притежаващи леки коли “Ролс Ройс”. Приключили са 47 от тези ревизии като с тях са установени допълнителни данъчни задължения за 2,29 млн. лв., посочва министър Горанов. Освен това декларираната загуба от проверените фирми е намалена с 9,86 млн. лв. Оказва се, че фирми декларират загуби в огромни размери, а в същото време купуват луксозни автомобили “Ролс Ройс”.

3 млрд. лв загубила държавата заради шмекерии със софтуера в магазините

Милиарди са загубите за бюджета през последните 10 години от манипулиране на софтуера за управление на продажбите в търговските обекти....

Продължават и проверките на хора, чиито официални доходи не съответстват на придобитите от тях луксозни автомобили и недвижими имоти. От НАП получават информация от КАТ и от Агенцията по вписванията за регистрираните покупки на скъпи коли и имоти и въз основа на тези данни набелязват хора за проверка. В резултат на приключилите през 2019 г. 371 проверки са възложени 23 ревизии, посочва министърът. От тях през миналата година са приключили 18 ревизии, като са установени допълнителни данъчни задължения за 2 млн. лв.

В отговора си министър Горанов прави преглед на предприетите мерки за предотвратяване на укриването на данъци и осигуровки. Сред тези мерки е затягане на контрола върху онлайн търговците. Към края на 2019 г. са стартирали 442 ревизии и 941 проверки на хора и фирми, които осъществяват търговска дейност в интернет. Проведени са и две телефонни кампании като служители на НАП са се обаждали на хора, които са получавали многократно суми от наложен платеж за доставка на стоки чрез куриерски дружества. Чрез обаждане по телефона на 3655 граждани и 261 фирми е обяснено какви данъци трябва да плащат, за да не се стига до принудителното им събиране.

Actualno.com

Етикети:

 • Октомври 1 Октомври преди 4 седмици Профил на трол?
  А , случайно тези съвсем случайно да са приятели на борисов бойко или поне половината ? Или най малкото да се познават или най малкото поне един път да са яли и пили заедно. Или ако не борисов бойко то поне някой негов колега. Съвсем случайно питам за един приятел ?
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Не са само негови приятели, а има и на Путлера и на Доганя....все видни рашафилисти.
  : 5 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 4 седмици Профил на трол?
  Ана Циклоп Психара има ли ?
  : 0 !
Последно в Актуално