Полицията с подробности за открития в Студентски град кокаин

2689
Полицията с подробности за открития в Студентски град кокаин
Снимка: iStock/Guliver

Продължаваме работата по установяването на евентуални други участници в схемата за разпространение наркотици в "Студентски град". Това каза директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев пред журналисти на брифинг, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„На 24-ти май около 12.00 часа патрул на 7-мо районно при обход на маршрута съгласно план за противодействие на битовата престъпност спира автомобил „Мерцедес“ S класа. Водачът на автомобила е с изключително съмнително поведение. При проведената беседа с него колегите се усъмняват в неговите действия и предприемат проверка на автомобила за забранени вещества“, обясни комисар Хаджиев.

Скандал в "Студентски град" приключи с ранен мъж

Мъж е в болница в критично състояние след нападение с нож в столичния „Студентски град”, предаде bTV. По първоначална инфо...

„Това, което ги усъмнило, е, първо, изключително неадекватното поведение на водача при зададен въпрос за проверка на документите. Водачът на автомобила е изпуснал документите. Вторият признак, който усъмнил колегите, е, че в него имало доста голяма сума пари. При излизането от автомобила автоматично е затворил вратата. След проведен разговор с него същият е съобщил, че носи забранени вещества и предмети и се оказва около 40 килограма кокаин в два сака в багажното отделение“, каза още комисар Хаджиев.

Той поясни, че една трета от намерения кокаин в „Студентски град“ е с изключително висока чистота. „Говорим за 75% чистота. Разговарял съм с колегите такъв случай не е имало. Останалите 29,5 кг са процент чистота 67-70%. По цени на едро един килограм от този вид наркотичнто вещество се търгува за 35 хиляди евро", каза той.

Той допълни, че водачът на автомобила не е попадал досега в полезрението на органите на реда. "Няма оперативна информация за него. Има пътувания в Западна Европа, включително и Турция. В момента той е задържан“, допълни гл. комисар Хаджиев.

„Ние продължаваме работата по отношение установяването на евентуални други участници в тази престъпна схема, защото за нас е изключително важно да установим останалите участници“, каза директорът на СДВР. Той допълни, че имат насоки какъв е произходът на наркотика.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Дървосекачи се биха с пръти край Кърджали

Пиян разхвърля магазин в Асеновград

Бременна в деветия месец почина в болницата в Кърджали

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Измъчвани и пребивани: 21 българки са били карани да проституират в Италия

Дават 50 000 лева за откриването на Ивана от Дупница

Апелативният съд в Пловдив гледа делото по случая „Цалапица”

Откриха трупа на мъж след потушаването на пожар в Благоевград

Излъгаха, че им е син: Мъж и жена се опитаха да извадят българска лична карта на чужденец

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com