Пребитият в центъра на София нотариус е изповядала противоречива сделка, свързана с Бареков?

22969
Пребитият в центъра на София нотариус е изповядала противоречива сделка, свързана с Бареков?
Снимка: БГНЕС

"Смятам, че това не е свързано с работата им, защото познавам колегата Механджийска. Никога срещу нея не е имало жалба. Не виждам как със своята работа може да наруши нечии интереси, че да пребият нея и дъщеря ѝ." Това заяви председателят на Нотариалната камара у нас Димитър Танев във връзка с жестокия побой над нотариус Веселина Механджийска и дъщеря ѝ, който се случи на 24 юли в София.

Според публикация на в. "Атака" от 2014 година обаче, Валентина Механджийска е нотариусът, който е изповядал сделката относно имота в столичния квартал "Драгалевци", купен от пиарки на Николай Бареков. Къщата не е на името на Бареков, а на името на "Инвестиция БГ". Компанията се занимава с имотни сделки, а трите ѝ собственички са на възраст между 25 и 27 години. Две от тях – Магдалина Христова (27 г.) и Иванка Неделчева (25 г.), са сътруднички на партията на Бареков "България без цензура". Третата собственичка е Тина Веселинова (26 г.). А компанията е основана на 25 ноември, 2013 година и сделката с имота в "Драгалевци" ѝ е първа - поне според Имотния регистър.

Пребиха нотариус и майка ѝ в центъра на София (СНИМКИ)

Нотариус и нейната майка бяха нападнати и пребити от неизвестни мъже в центъра на София днес. Според "Банкеръ" битите са нотариус Вален...

"Един нотариус действително може да направи отказ и да провали сделка, като следва своите убеждения, но каквото и да направи не е фатално, че да може да бъде обект на престъпление", допълни още Танев пред БНТ.

"Нотариусът не е частно лице, а му е предоставена възможността на предоставя държавни функции, той е един вид държавен с служител и всяко посегателство е един вид неуважение към държавността. Трябва да бъдат квалифицирани тези престъпления, тъй като обект на нападението не е само нотариуса, но и държавността", каза още председателят на Нотариалната камара и допълни, че жените са имали късмет, че са се отървали  само с тези наравявания.

На въпрос как си обяснява подобна агресия Танев отговори: "Обяснявам си го с една типична агресия, типична за страната. негативно отношение към човешката личност и здравето, като едно негативно отношение към едно криминално престъпление."

Припомняме, че на 24 юли около 16 часа нотариус Веселина Механджийска и дъщеря ѝ бяха нападнати от двама маскирани на метри от детска площадка в центъра на София. Жените са били удряни в лицата, повалени и ритани. Настанени са в болница "Св. Ана" без опасност за живота. Полицията издирва нападателите.

Нападение срещу израелското посолство в Аман взе човешка жертва

Лекар от Йордания е загинал при нападение срещу посолството на Израел в Аман, съобщи представител на службата за сигурност на Йордания....

Стана ясно и, че двете жени ще бъдат изписани от болницата до два-три дни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Полицията с акция в бежанския център в "Овча купел"

Тежка катастрофа между кола и два мотора в София

МВР: Фалшивите сигнали за бомби в София са подадени от страна извън ЕС

Европрокуратурата претърсва хотели в наш ски курорт заради измама със субсидии

Заловиха нелегални мигранти в дипломатическа кола на "Капитан Андреево"

Дървосекачи се биха с пръти край Кърджали

Пиян разхвърля магазин в Асеновград

Бременна в деветия месец почина в болницата в Кърджали

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com