X
 
 

Президентът Румен Радев: Обвиненията в шпионаж за Русия са абсурдни и нелепи

6865 9
Президентът Румен Радев: Обвиненията в шпионаж за Русия са абсурдни и нелепи
Снимка: БГНЕС
Обвиненията за шпионаж в полза на Русия са абсурдни и нелепи, здравият разум напуска българското политическото пространство, особено управляващите. Това беше първият коментар на президента Румен Радев по акцията на Прокуртурата заради съмнения в шпионаж за Русия от последните дни. , предаде репортер на Радио „Фокус“ – Пловдив.

Името на Радев беше замесено в шпионския скандал, който се развива от понеделник. Прокуратурата обвини председателя на "Русофили" и бивш издател на в. "Дума" Николай Малинов в шпионаж в полза на Руския институт за стратегически изследвания, ръководен от бившия генерал Леонид Решитников, както и руската организация "Общество Двуглав орел". Решетников нашумя заради срещата му с председателя на БСП Корнелия Нинова в Русия и разговора за кандидатурата за президент Румен Радев. За него важи забрана да влиза на българска територия за 10 години, а Николай Малинов го грозят до 15 години затвор. При разследването беше разпитан и социологът Живко Георгиев, на когото е било поръчано социологическо проучване преди президентските избори. В момента Георгиев е и член на Стратегическия съвет при президента Радев.

Прокуратурата: Юрий Борисов е разпитан в качеството му на свидетел

Юрий Борисов е разпитан в качеството му на свидетел, обявиха официално от ръководството на Специализираната прокуратура. Следователи от...

"Това е изключително тежко обвинение. Очаквам от следствието да представи неоспорими факти. В противен случай ще остане съмнението, че български институции са употребени в режисиран вътрешнополитически сценарии. Очаквам наистина категорични доказателства, че българската външна политика не се е превърнала в заложник на вътрешнопартийни интереси и обслужваща интересите на управляващите", коментира президентът.

"Тезата за шпионаж в полза на Русия е толкова абсурдна и нелепа, че човек даже и не може да я коментира. Но аз съм избран с гласовете на 2 милиона българи и подобни твърдения и инсинуации са обида най-вече към всички тези хора. Мисля, че безсилието на управляващите да се справят с тежките проблеми в страната и пълният провал на правителството в стратегически за европейското ни развитие приоритети се изражда в паническо търсене на враг така, че хората да се противопоставят непрекъснато един на друг и да не могат да се обединят в търсене на отговорност за проблемите и провалите днес", каза президентът Румен Радев.

Държавният глава беше в Пловдив за откриването на португалски инвестиционен проект.

Actualno.com

Етикети:

 • Анонимен 5 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Значи, може да има фондация на Сорос / а това е под прикритие ЦРУ/ трийсет години в България. Раковите образувания на тази фондация вършат сериозна политическа дейност. Дори свалиха Жан Виденов. Може да идват трима никакви американски сенатори и да спират жизнено важни наши проекти. Това може. Може фондация Америка за България ачик – ачик / открито/ да превежда милиони на медии, което означава, виж още ›› че ги купува. Може да има американски Атлантически клуб. Това не им стига – направиха и Атлантически съвет. Да не би те да се спонсорират от Кремъл? Може у нас да има четири американски бази, да ни правят на пушечно месо. Може Борисов да подписва договор с Македония , съчинен в американското посолство. Може да правим паметник на Реийгън – какви заслуги има? Може да правим паметник на пилотите, дето са бомбардирали страната ни. Сега ще ли сме да правим паметник на Кенеди. А трябва да мразим Русия! Който иска да вярва на тези абсурди!
 • Людмил Трифонов (Sofia) 5.1 Людмил Трифонов (Sofia) преди 5 месеца Профил на трол?
  Може, може. Едни известни хора използват патологичните умствени съчинения, създавани в сумрака на пристъпите при пациентите с шизофрения, пускат тези обратни на логиката и природата "ценности" и с много пари и мощна десетилетна пропаганда деформират европейското общество и се гаврят с "умните бели" европейци. Та какво остана за нашите доморасли "политици".
  : 3 !
 • Анонимен 4 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  "Летящият българин" пак направи неуспешен опит да 'фръкне! То бива излагация, ама чак толкова...
 • българин 3 българин преди 5 месеца Профил на трол?
  Словоблудствата на решетниковата разветка за сетен път доказват, че простотията и тъпотията в "елита" на червената мафия са неизчерпаеми, КОЙ те пита та се обаждаш бе хвърчило, гузен не гонен бяга, нали?!
 • Анонимен 2 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Разкрит е! РАДЕВ ШПИОНИРА ЗА ГЕЙмерика и ГЕЙропа! бОКУ и цЕЦУ само изнасят данни към Дълбоката ГЕЙмериканска Държава (Държавата на Гейовете и Лесбийките) ... и Травеститите и Всекви Други Извратеняци. Тъй като на цЕЦУ ушким му теглиха шута сега бОКУ е Баш Джендера у Булгаристан! Мноо често оди у Анадола при Онези с Големите Паламарки да Го Помпат, Отзад ;)
 • Анонимен 1 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Не закъсня и изказването на главния шпионин, който пък се извява като руски адвокат.
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Импийчмънт за фърчащата руска подлога!
  : 16 !
 • българин 1.2 българин преди 5 месеца Профил на трол?
  А стига бе, прав е решетноковият солташак - "Обвиненията в шпионаж за Русия са абсурдни и нелепи", ами така си е, какъв шпионаж, какви 5 лева, тук, на територията на червената мафия, политическият и управленчески "елит" се води на отчет и контролира от кремълския лилипутин и кръволоците му, сами себе си ли да шпионират, а защо ли не, като знаем що за помияри са?!
  : 14 !
 • ciklop50 1.3 ciklop50 преди 5 месеца Профил на трол?
  Син на ФАШИСТКИ палач - НЕОФАШИСТА Циклоп, този психично болен мутант - ciklop50 беше СТРАНДЖАТА а сега е "българин" . Дядката Циклоп - доказан темерут, хейтър-помияр .
  : 3 !
Последно в Актуално