Прокуратурата протестира присъдата на Викторио Александров, убил приятелката си и дъщеря си

2047
Прокуратурата протестира присъдата на Викторио Александров, убил приятелката си и дъщеря си
Снимка: БГНЕС

Софийска градска прокуратура внесе днес в 11,30 ч. протест в Софийския апелативен съд срещу присъда на СГС, постановена по отношение на Викторио Александров за извършени от него престъпления по чл. 115 от НК , по чл. 116, ал. 1, т.3, предл.2,алт.2,т. 4,предл.2, т. 5 и т. 12,предл.2, вр. чл. 115 от НК и по чл. 143, ал. 1,предл.1,алт.1 и алт.2 от НК, съобщиха от държавното обвинение.

28-годишният мъж по-рано днес бе осъден на първа инстанция на 20 г. затвор, след като съдът го призна за виновен и по трите обвинения - за убийството на жена му и едногодишната им дъщеричка, и за принуда със сила и заплаха на шофьор на такси. Престъпленията са извършени на 29 октомври 2018 г. в София и в района на с. Долни Богров. За убийството на жена си Александров получи 15 г. затвор, за детето - 20 г. затвор и 1 г. за принудата. 20 г. е общото наказание.

В пледоарията си прокурорът по делото поиска най-тежкото наказание за убийство - доживотен затвор без право на замяна.

Без доживотна присъда за Викторио Александров

Софийски градски съд (СГС) осъди Викторио Александров на 20 години затвор. Александров е подсъдим за убийството на приятелката си Дари...

"СГП намира така постановената присъда за неправилна и незаконосъобразна със следните съображения:

Присъдата в частта относно размера на наложените наказания е явно несправедлива. Доказателствата по досъдебното производство недвусмислено сочат, че е извършено умишлено убийство на 2 лица – млада жена и детето й. По делото се установява, че деянието е извършено хладнокръвно. Подсъдимият по професия е охранител. За заемането на длъжността се изисква преминаване на лицата през психологически тест, като това обстоятелство обуславя по-висока психическа устойчивост. В.А. успешно е преминал този тест , т.е. той е бил с добра психическа устойчивост. СГП намира за неотносимо изнесеното от защитата твърдение, че В.А. е бил подлаган на постоянен тормоз от семейството на Д.М. , поради което е извършил деянието.

Подсъдимият е извършил второто деяние - убийството на собствената му дъщеря, която е била на година и една седмица, седем часа след първото убийство. Имал е достатъчно време да осмисли поведението си и да се предаде на органите на реда. Вместо това, той се е разходил в парка, а после е извършил друго престъпление - принуда по отношение на таксиметровия шофьор с пистолет. Впоследствие В.А. е легнал да спи и при пристигането на органите на реда хладнокръвно е застрелял спящата си дъщеря.

СГП намира, че така постановената присъда е в разрез с обществените интереси, с морала и основните ценности на обществото. Тя се явява несъразмерно малка и несправедлива с оглед на извършените престъпления. В протеста си СГП е поискала САС да измени наложената присъда и на подсъдимия В.А. да бъде наложено най-тежкото предвидено в закона наказание, а именно - доживотен затвор без право на замяна", съобщиха от прокуратурата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

МВР: Фалшивите сигнали за бомби в София са подадени от страна извън ЕС

Европрокуратурата претърсва хотели в наш ски курорт заради измама със субсидии

Заловиха нелегални мигранти в дипломатическа кола на "Капитан Андреево"

Дървосекачи се биха с пръти край Кърджали

Пиян разхвърля магазин в Асеновград

Бременна в деветия месец почина в болницата в Кърджали

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Измъчвани и пребивани: 21 българки са били карани да проституират в Италия

Дават 50 000 лева за откриването на Ивана от Дупница

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com