Разследващ журналист разкрива самоличността на предполагаемия получател на парите по аферата с АМ "Хемус" (СНИМКА)

11626
Разследващ журналист разкрива самоличността на предполагаемия получател на парите по аферата с АМ "Хемус" (СНИМКА)
Снимка: ПЦ на МВР

"Международният ни съдия по футбол Борислав Колев е задържан. Причината е в 53 млн. лева, изтеглени кеш от парите за магистрала "Хемус"." Това разказва разследващият журналист Григор Лилов. Твърденията му идват след като по-рано през деня ГДБОП съобщи, че е задържан 42-годишен мъж с инициали Б.К., заподозрян, че е крайният получател на сумата от 60 млн. лева от незаконни схеми при строителството на АМ "Хемус".

Ето какво пише Лилов. Публикуваме текста без редакторска намеса:

Той е организаторът на мрежата от фиктивни фирми с подставени лица и лично ги е придружавал до банковите клонове,когато са теглили парите. Веднага след това те са му ги предавали.

Задържан е предполагаемият получател на парите по аферата с АМ "Хемус"

ГДБОП е задържала 42-годишен мъж с инициали Б.К., заподозрян, че е крайният получател на сумата от 60 млн. лева от незаконни схеми при ...

Става дума за 53 тегления по милион от 18 юни мин. г. до 8 август т.г. Разследва се и брат му, подвизаващ се в една от най-големите ни строителни фирми.

Колев е собственик на ГМ СТРОЙ 2015 ЕООД.

Освен това името му се среща и като едноличен търговец БОРИСЛАВ НИКОЛАЕВ КОЛЕВ ЕТ с предмет на дейност "футболно съдийство".

- Ало, футболните запалянковци?

- Още ли сте такива?

Борисов: Забравете за нови пътища и магистрали, докато не се върнем на власт

Над 70% от хората не са излезли да гласуват. Можеше да има много стабилно управление между партиите на промяната, ГЕРБ и СДС. Това заяв...

В страна, където мафията дирижира всичко, вкл. и футбола, е наивно да се вярва, че съревнованията са почтени.

Още по темата: Bird.bg каза още имена на теглили милиони за AM "Хемус" в брой

Кой е Борислав Колев?

Клошар е изтеглил 18 млн. от парите за "Хемус", потвърди МВР

Малоимотен гражданин е използван за тегленето на големи суми от парите за АМ "Хемус". Това потвърди вътрешният министър Бойко Рашков дн...

Сайтът Новспорт пише, че новината е шокираща за футбола ни, тъй като  през тази година Борислав Колев е достигнал нечувани върхове на своята кариера в УЕФА. През лятото той бе назначен за съдия на финала в Шампионската лига Барселона - Спортинг Лисабон, а през септември бе сред реферите на Световното първенство по футзал. Борислав е асистент във Втора лига, преди години той имаше ръководени мачове като главен съдия в А група, след което стана асистент в елита.

Той бе понижен във Втора лига след скандал с бившия съдийски шеф Костадин Стоичков и пълномощника на УЕФА в България Марк Бата. Братът близнак на Борислав Колев - Иво е сред водещите ни международни асистен-съдии на ФИФА. Двамата в миналото работеха като служители на НАП, но бяха отстранени от длъжност. За Иво Колев не се знае дали се води разследване за евентуално участие в действията на брат му.

От събраните по делото до този момент доказателства се счита, че Колев е участвал в създаването на мрежа от фирми с фиктивни управители, по сметките на които били преведени част от парите за ЛОТ-5 от АМ „Хемус“. След това лично придружавал фиктивните управители до банков клон, откъдето те теглили парите, които му давали. По този начин с общо 52 деяния в периода от 18 юни 2020 г. до 08 август 2021 г. Борислав, когото всички наричали Боби, получил сума в размер на 53 млн. лв.

Съдружникът на арестувания 42-годишен Борислав Колев - Велислав Миленков от Симитли, също е футболен съдия. Той твърди, че не е знаел какво се е случило с неговия партньор в обща фирма, предава „24 часа“. Фирмата така и не заработила и няма никаква дейност.

Двамата се познават покрай съдийството, били са на общи семинари. „Боби имаше идея да направи детски лагер за рафтинг по река Струма. Помоли ме като местен човек да му помогна с намирането на терен. После обаче започна ковид-кризата и нищо от замисъла не се реализира. Не съм го виждал много отдавна. Знам, че се занимаваше с нещо, свързано със строителството, май беше подизпълнител на голяма фирма, но не съм сигурен. Никога не е ставало въпрос за някакъв общ бизнес, свързан със строителството, а само за детския лагер. Учудвам се на това, което ми казвате. Съмнявам се да се е занимавал с източването на такива милиони, нямаше вид на човек, който разполага с такива пари“, коментира Миленков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Бременна в деветия месец почина в болницата в Кърджали

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Измъчвани и пребивани: 21 българки са били карани да проституират в Италия

Дават 50 000 лева за откриването на Ивана от Дупница

Апелативният съд в Пловдив гледа делото по случая „Цалапица”

Откриха трупа на мъж след потушаването на пожар в Благоевград

Излъгаха, че им е син: Мъж и жена се опитаха да извадят българска лична карта на чужденец

Делото "Дебора" отново не тръгна

Жена загина при катастрофа с ТИР край Враца

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com