Разследващи журналисти показаха интересни имотни сделки - твърдят, че са на жената на Петьо Еврото (ВИДЕО)

30188
Разследващи журналисти показаха интересни имотни сделки - твърдят, че са на жената на Петьо Еврото (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

С многозначителното заглавие "Снежанка" от "Осемте джуджета" приказно забогатя в кеш и с имоти в България и Гърция", журналистическият проект  BIRD (Бюрото за разследващи репортажи и данни) публикува дълъг материал, касаещ Любена Петрова - съпругата на Петър Петров, по-известен с прякора си Петьо Еврото.

Автори на материала са журналистите от "Биволъ" Атанас Чобанов и Димитър Стоянов. Надълго и нашироко двамата обясняват какво се е променило в имотното състояние на Петрова.

Любена Петрова се появи в обществен фокус по времето на управлението на кабинета на Пламен Орешарски. Тогава тя организираше контрапротести на тема "съдебна реформа" в България. По това време фамилията ѝ беше Павлова като тя беше ръководител на неправителствената организация "План Б" и водеше протести срещу Христо Иванов, правосъдния министър във второто правителство на Бойко Борисов. Исторически спомени за съпругата на Петьо Еврото с ВИДЕО - ТУК!

Петрова и съпругът ѝ се появиха отново в скандала "Осемте джуджета". Това е историята на създателя на най-голямата компания за асансьори Илия Златанов. Той твърди, че Петьо Еврото се е превърнал в посредник в семейната война за бизнеса му, като в крайна сметка, по собствените му думи пред камера, Златанов губи контрол върху бизнеса си. В историята е намесено името и на Делян Пеевски.

Сега, Чобанов и Стоянов твърдят, че Петрова е спечелила 1,5 милиона лева от продажба на имоти, като в същото време се е сдобила с луксозна къща в "Бояна" за минимум 2 милиона лева. Освен това те откриват следи, които сочат, че Петрова държи апетитни имоти в Гърция.

В материала на BIRD са засегнати редица имотни сделки на Петрова и как тя излиза много добре финансово от тях. Специално за имотните сделки в "Бояна" е поставен въпросът за финансовата изгода. Според написаното от Чобанов и Стоянов, Петрова дава 910 000 лв. за три имота в "Бояна", а после продава единият от тях за 860 000. Журналистите казват, че въпросните два имоти, оставащи притежание на Петрова, са всъщност къща и апартамент, които струват "поне 2 милиона лева" и "минимум 200 000 лв." съответно. Къщата е заснета с дрон:

За капак двамата журналисти казват и, че Илия Златанов попаднал на следи, водещи към апетитни имоти в Гърция, които може да са на Петрова. Те са в Солун, а една от следните е името Любена Г. Петрова в телефонния указател. Повече подробности научете ТУК!

Още: "Осемте джуджета" - твърдения за заплаха към човек да вземе половин милион евро веществени доказателства

Заглавна снимка: Ресторант "Осемте джуджета"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Полицията с акция в бежанския център в "Овча купел"

Тежка катастрофа между кола и два мотора в София

МВР: Фалшивите сигнали за бомби в София са подадени от страна извън ЕС

Европрокуратурата претърсва хотели в наш ски курорт заради измама със субсидии

Заловиха нелегални мигранти в дипломатическа кола на "Капитан Андреево"

Дървосекачи се биха с пръти край Кърджали

Пиян разхвърля магазин в Асеновград

Бременна в деветия месец почина в болницата в Кърджали

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com