Ревизоро се кара на Нова ТВ: Не мога за 10 години назад да оправя всичко досега

5202
Ревизоро се кара на Нова ТВ: Не мога за 10 години назад да оправя всичко досега
Снимка: БГНЕС

Не мога за 10 години назад да оправя всичко досега. Това заяви екоминистърът Емил Димитров-Ревизоро предвид новия скандал, със заместника му Красимир Живков, който беше един от свидетелите по делото на предшественика на Ревизоро – Нено Димов. Пред сутрешния блок на Нова телевизия настоящият екоминистър се оплака двуцифрен брой път в смисъл защо го питат медиите какво мисли за ареста на човек, който му е заместник, с основно оправдание: "Аз от три месеца работя".

Според думите на Ревизоро, той помагал "за всичко друго", с изключение на спрения в Италия влак с боклук.

Емил Димитров: Няма да искам оставката на зам.-министър Живков

Няма да искам оставката на заместника си Красимир Живков, който по-рано днес беше отведен за разпит. Аз нямам и такова право. Зам. - ми...

Димитров не пожела да коментира и ареста на Красимир Живков. "Ако ме питате за уволнения, мога аз да кажа кои съм уволнил, той няма право да уволнява", обясни екоминистърът. По думите му, само премиерът Бойко Борисов може да поиска оставката на Живков.

Според Ревизоро, в дирекцията за отпадъците имало само 1 уволнение миналата година – на жена, която имала слаба оценка за работата си. Не разбрах за какви уволнения става въпрос, добави министърът. Хора, от които не съм бил доволен, съм ги освободил, подчерта Димитров.

До мен никой не е идвал. Нотификациите са от чужбина, продължи да обяснява Ревизоро. Припомняме, че по закон в срок от 1 година следва предприятия от чието производство се генерира опасен отпадък, то можеш или да го преработиш, или да го изнесеш, или да го дадеш на друга фирма да го преработи. В случая с Живков прокуратурата твърди, че той е спирал нотификации за износ и е пренасочвал за преработка на отпадък към контролирани от него фирми и към компания на арестуваните братя Бобокови.

Екоминистърът почна да обяснява и с примери – вие няма ли да подпишете нотификация, ако дойде от Италия с всички подписи и печати. "25 000 бали на пристанището трябва да ги отворим ли на пристанището, да ги развеем ли", каза още Димитров.

Зам.-министър Красимир Живков е отведен за разпит

Екипи на ДАНС и прокуратурата влязаоха в сградата на Министерството на околната среда и водите (МОСВ) в София. Акция се провежда и в Бо...

Същевременно министърът изрази увереност, че прокуратурата работи коректно.

Нямам нищо против да направи мораториум на вноса на отпадъци, защото няма кой да подписва нотификации, оплака се Ревизоро. "Да дойде по-достойния, хич няма да го бавя", продължи той относно собствения си пост. Той стигна дотам да каже на водещите на сутрешния блок на Нова телевизия да поемат работата му и "да се разправят с бизнеса".

"Нашите закони съответстват на европейските - проблемът е, че влагаме лично творчество и винаги, когато можем, да се докоснем до измами", призова Ревизоро. Според него, "има редица усилия", имало ред вече да се горят отпадъци само в циментовите закони, обаче журналистите го питали за друго. "Тези хора се скъсаха да работят, сега за един-два случая да ги обезкуражаваме", каза Ревизоро.

"Ще издам заповед - повече нито един бизнесмен, нито един кмет в министерството", закани се екоминистърът. И изрично поиска от водещите на сутрешния блок на Нова "да го питат за водите", при което Виктор Николаев върна темата за Варненското езеро и как така тонове риба измряха, пък няма връзка с прекъсната отпадна тръба от август миналата година насам! Вместо това обаче Ревизоро взе да обяснява за Перник, как водният режим скоро ще падне, защото язовирите се пълнят. Той се оплака как "резнали тръба" заради шламохранилището, което аварира и сега едни се оплакват, че няма топла вода, а други преди протестирали срещу шламохранилището. "Ще има слънце, но и дъжд съм осигурил", беше заключението му.

Рибата във Варненското езеро измряла заради повишено съдържание на амониев азот

Пробите на водата във Варненското езеро показват повишено съдържание на амониев азот на 19 и 20 май. В доклада на Басейновата дирекция...

За Варненското езеро Ревизоро скоростно изчете колко уведомления и предписания МОСВ пратило на Варненска община. Кметът се чуди как да си направи кампания, но аз не съм отговорен, гласи заключението му. Ревизоро добави, че прокуратурата разследва тръбата във Варненското езеро. По думите му, имало "закопана тръба", минал кораб през езерото, дал газ, смачкал тръбата. Не стана ясно от думите му как тръбата е "натисната", след като по проект е трябвало да е закопана под дъното! Ремонтира се, съвсем скоро ще бъде направено, но не е съобщено навреме от общината, заключи Димитров!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Мигрантски наплив към София: МВР хвана 12 души в бус

Разбиха схема за преработка и разпространение на оръжия

За да има дело: Прокуратурата трябва да преработи обвинителния акт по "НАПлийкс"

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com