Самоубийство или не - какво стана с бивш зам.-министър на МВР, свързван с Пеевски?

32248
Самоубийство или не - какво стана с бивш зам.-министър на МВР, свързван с Пеевски?
Снимка: БГНЕС

Самоуби ли се човек на Делян Пеевски или не точно? Този въпрос на практика поставя сайтът за разследваща журналистика "Биволъ".

Става въпрос за зам.-министъра на вътрешните работи полк. Румен Генов Андреев. Съгласно официална информация, той се е самоубил с изстрел в главата в местността "Щъркелово гнездо" край София. Основната тиражирана версия – семеен скандал.

Бивш заместник-министър на МВР се самоуби

Бившият заместник-министър на вътрешните работи Румен Андреев се е самоубил, съобщава вестник „24 часа“. Той се е прострел...

Андреев има впечатляваща визитка. Той е бил зам.-вътрешен министър по времето на правителството на Сергей Станишев – отговаря за следствието и националната сигурност, но това изглежда само като венец на кариерата му. През 1994 година, когато на власт идва Жан Виденов, Андреев става зам.-началник на Националната следствена служба. Два пъти е избиран за член на Вис­шия съдебен съвет (ВСС), като е член на "съдебния парламент" и след освобождаването си от министерската работа. Освен това е специализирал в школа на КГБ в Москва, бил е началник на отдел "Престъпления срещу националната сигурност" на Главно следствено управление на МВР, което е част от структурата на апарата на Държавна сигурност.

Според "Биволъ" обаче връзката на Андреев с Пеевски е синът на полковника, адвокат Гено Андреев. Той е съдружник в "Авиора консулт", където по-разпознаваемото и водещо лице е адвокат Александър Ангелов, който е свързван с Пеевски. Ангелов беше член на Съвета на директорите на в. "Стандарт" и представляваше купувача на ИПК "Родина" през 2012 година – дружество, управлявано от майката на Пеевски Ирена Кръстева. Адвокат Ангелов влезе и в управлението на футболен клуб "Левски". Бившият собственик на КТБ Цветан Василев посочи Ангелов като човека, който му предал искането на Пеевски да му прехвърли контрола върху апетитни компании, свързани с банката - като оръжейния завод "Дунарит", "Петрол", двата мултиплекса.

Името на Андреев излиза в делото между "Техномаркет" и фонда "Глориент". Делото се води заради неплащане на наем от страна на "Техомаркет" за двуцифрено число обекти. Гено Андреев става председател на съвета на директорите на веригата преди две години. Това се случва, след като официално в Търговския регистър бива вписано, че притежаваната от Пеевски компания "НСН Инвестмънт" вече е собственик на 72,65% от капитала на "Техномаркет България".

Пеевски декларира 37 млн. лева дивидент от тютюн, а в банка - 4 млн. лева, 3 млн. долара, 300 хил. евро

Малко над 37 млн. лева дивидент от тютюн, близо 5 милиона лева в банката, още около 3 млн. долара в банкови сметки и около 300 000 евро...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Чакал дълго за преглед: Мъж заплаши лекар с пистолет

6 задържани чужденци от бежанските центрове в София

Психично болен мъж преби майка си

Полицията с акция в бежанския център в "Овча купел"

Тежка катастрофа между кола и два мотора в София

МВР: Фалшивите сигнали за бомби в София са подадени от страна извън ЕС

Европрокуратурата претърсва хотели в наш ски курорт заради измама със субсидии

Заловиха нелегални мигранти в дипломатическа кола на "Капитан Андреево"

Дървосекачи се биха с пръти край Кърджали

Пиян разхвърля магазин в Асеновград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com