Случаят "Полфрийман": Христо Монов разкритикува и Данаил Кирилов

2706
Случаят "Полфрийман": Христо Монов разкритикува и Данаил Кирилов
Снимка: БГНЕС

Очаквах подобно нещо – имаме случай с много тежка социопатия. Това е човек, който не признава вината си – той живее с мисълта, че е извършил нещо добро, убивайки човек. Странно ми е искането на адвоката му – той цитира, че клиентът му приема отговорността за собственото си криминално поведение, осъзнава фактите. Това заяви бившият депутат на БСП от 42 Народно събрание и психолог Христо Монов коментира действията на Джок Полфрийман, като последните му думи се отнасят за съдебното заседание за освобождаването на австралиеца, осъден за убийството на сина му.

Виждам пъклен план да се злепостави държавата – той ще почне да води дела срещу държавата с приятелите си от Хелзинкския си комитет, обясни Монов пред Нова телевизия.

Полфрийман поиска възобновяване на делото му за убийството на Монов, обяви че съди Каракачанов

Адвокатът на Джок Полфрийман е входирал молба до главния прокурор Иван Гешев с искане за възобновяване на делото, по което австралиецът...

Монов категорично отрече версията, че Полфрийман всъщност е нападнат . Да не дава Господ да има такива помощници, които се разхождат с нож и отвертка в джобовете и шест месеца живеят без документи в България, заяви психологът. Той е категоричен, че няма никакви нападнати от компанията на сина му.

Защитата на Полфрийман твърди, че свидетелите - приятели на Андрей Монов, са затаили истина пред съда, а експертизата на записите е манипулирана. Става въпрос за ТОЗИ ЗАПИС! Иначе приятелите на Монов също отговориха на записа - ЕТО ТАКА!

Монов смята и, че тримата съдии от ВКС, освободили Полфрийман, нямат място в съдебната система. Това са Калин Калпакчиев, дъщерята на представляващия ВСС Боян Магдалинчев – Виолета, както и Весислава Иванова. Бившият депутат смята, че те обслужват политически интереси, на групичка около бившия правосъден министър Христо Иванов.

От Данаил Кирилов какво да искам – от човек, който приема да го наричат "Дани", продължи бившият депутат. Как може да приемаш в кабинета си един освободен убиец? Какво ново му каза за условията в затворите в България? А що се отнася до възобновяване на делото, нямам нищо против – тогава се надявам присъдата да е доживотна, уточни Монов. За Монов Полфрийман в България е герой и се храни от медийната си слава, но ако се върне в Австралия, ще си е "лузър", без образование.

МВР разрешило на Джок Полфрийман да напусне страната?

Вътрешният министър Младен Маринов е разпоредил на Дирекция "Миграция" да предприеме съответните действия за отпадане на забраната на а...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Опразниха кошарата на човека: Откраднаха овце и агнета във Врачанско

Задържаха руски гражданин в Бургас – ето защо

Пуснаха от ареста обвинения за поругаването на гроба на патриарха

Подхвърлила на полицаите две по 20лв.: Задържаха украинка в Слънчев бряг

Обвинените в контрабанда посещавали Рашков в МВР, Коцев скрил за часовника си

Петя Банкова и Стефан Димитров остават за постоянно в ареста

Повдигнаха още едно обвинение на Петя Банкова

Разбиха тото пункт в Благоевград

Мъж се е барикадирал в жилището си в кв. "Гео Милев" в София

23-годишен преби свой съсед във Велинград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com