Служителка на МВР е помогнала на Георги Семерджиев да се укрие

14362
Служителка на МВР е помогнала на Георги Семерджиев да се укрие
Снимка: МВР

Разследването за тежката катастрофа в София на 5 юли, при която загинаха две жени, придоби нов обрат, след като най-напред Нова телевизия и bTV публикуваха информация за предполагаема връзка между служителка на МВР и обвинения Георги Семерджиев, а след това и вътрешният министър в оставка Бойко Рашков потвърди.

"Вчера подсказах, че за нас е известно участието на жена, присъствието на жена в момента, в който е станал инцидентът, и че предстои установяването ѝ. Днес вече е установено и е известно. Да, тя е служителка в едно от районните управления в столицата. Оказа се, че има отношения със Семерджиев – какви са точно, предстои да се уточни", потвърди Рашков на пресконференция в Министерски съвет.

Рашков заговори и като цяло за съпричастност на служители на МВР със Семерджиев. "Очевидно някои хора от МВР са забравили понятието нерегламентирани контакти с лица от криминалния контингент. Не изглежда добре служител на МВР да контактува с лице с подобна биография", каза той.
Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/politics/petkov-i-rashkov-objaviha-nacionalna-akcija-sreshtu-shofiraneto-pod-narkotichno-vyzdejstvie-news_1779262.html © Actualno.com

Рашков заговори и като цяло за съпричастност на служители на МВР със Семерджиев. "Очевидно някои хора от МВР са забравили понятието нерегламентирани контакти с лица от криминалния контингент. Не изглежда добре служител на МВР да контактува с лице с подобна биография", каза той.

Източници на Нова твърдят, че служителка от Първо РПУ се е возила в автомобила на Семерджиев в момента на сблъсъка му с таксиметрова кола и спирката на метрото, а после му е съдействала да се укрие.

Според информацията на bTV - полицайката не е пътувала с него, но му е помогнала да "се снабди със стълба, тъй като не е имал ключ за апартамента, в който живее". До момента тази информация не е потвърдена официално от министерството.

Имало ли е чадър над Георги Семерджиев?

Няма какво да се лъжем. КАТ е само административно-наказваш орган, неговите правомощия стигат до там. След това служителите от СДВР е т...

Неофициално: Това е жената, помогнала на Георги Семерджиев да се укрие (СНИМКИ)

Отново по неофициална информация на БНТ - Георги Семерджиев е бил свързан с групировка на Таки и се е занимавал с разпространението на дрога в Студентски град.

Според националната телевизия - 36-годишният бивш футболист е плащал за осигуряването на полицейски чадър над тази престъпна дейност.

Още: Бил ли е обвиняемият за катастрофата с двете жертви на "Черни връх" свидетел и източник на прокуратурата?

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Полицията с акция в бежанския център в "Овча купел"

Тежка катастрофа между кола и два мотора в София

МВР: Фалшивите сигнали за бомби в София са подадени от страна извън ЕС

Европрокуратурата претърсва хотели в наш ски курорт заради измама със субсидии

Заловиха нелегални мигранти в дипломатическа кола на "Капитан Андреево"

Дървосекачи се биха с пръти край Кърджали

Пиян разхвърля магазин в Асеновград

Бременна в деветия месец почина в болницата в Кърджали

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com