Спипаха множество дрогирани шофьори

1789
Спипаха множество дрогирани шофьори
Снимка: iStock/Guliver

В резултат на проведена едноседмична специализирана полицейска операция от служители на ОДМВР – Бургас и Районните управления в областта за притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения, са задържани 12 души. Сред тях има и английски гражданин, постоянно пребиваващ в България.

Иззети са множество различни по вид и грамаж наркотични вещества. Образувани са седем бързи производства и пет преписки. Сред най-характерните случаи е задържането на 20-годишен криминално проявен бургазлия. У него са открити 13 свивки със зелена суха тревна маса (канабис). Претърсване в дома на 53-годишен английски гражданин, постоянно пребиваващ в село Кубадин, община Средец, осъществено от служители на Районно управление – Средец, които намерили и иззели 31 стъклени буркани с глави зелена листна маса (канабис) и три конопени растения с различна височина, специално засети, с цел добиване на канабис. Общото количество на намереното наркотичното вещество е около 2,5 килограма.

Множество дрогирани и пияни шофьори, заловени из улиците на пловдивска област

13 лица са задържани от пловдивската полиция в хода на специализирана операция по линия за засилен контрол на водачи на моторни превоз...

Задържан в района на бургаско учебно заведение в комплекс "Изгрев" е и друг 20-годишен бургазлия. У него са намерени и иззети 30 топчета със зелена суха тревна маса (марихуана) с общо тегло около 30 грама. Проверка на лек автомобил „Фолксваген" с бургаска регистрация, с който се придвижвал младеж на 20 г. от Поморие, е установила зеленикава каша. Иззети са метамфетамин с общо тегло около шест грама и три бели хапчета екстази.

При паралелно течащите проверки за шофиране на пътно превозно средство след употреба на наркотични вещества са установени общо девет случая. Водачите са на възраст от 17 г. (шофирал мотор след употреба на канабис) до 43 г. Сред тях има и 36 годишна бургазлийка, шофирала автомобила си след употреба на метамфетамин. В три от случаите водачите са шофирали след употреба на канабис, а в още толкова - на амфетамин или метамфетамин. В други два - след употреба на метамфетамин и в един - след употреба на метадон. По случаите са образувани бързи производства.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Стрелба край Цалапица, има задържани

Хванат в крачка: Крадец скочи от терасата в Плевен

Агресия на пътя: Шофьор замери жена със запалена цигара и я хвана за врата в Софи

Мъжът ѝ я замерил с порцеланова чиния: Жена е с порезни рани

Засякоха шофьори, карали с 90 км/ч над ограничението в Сливенско

Започна дело за крупна измама с пенсионни вноски в Пловдив

"Дано смъртта ми е лека": 4 години от убийството на Милен Цветков

Опразниха кошарата на човека: Откраднаха овце и агнета във Врачанско

Задържаха руски гражданин в Бургас – ето защо

Пуснаха от ареста обвинения за поругаването на гроба на патриарха

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com