Сред биячите на конференцията на ГЕРБ е и охранител от „Джи Пи Секюрити“?

10630
Сред биячите на конференцията на ГЕРБ е и охранител от „Джи Пи Секюрити“?
Снимка: БГНЕС

Полицията е задържала двама души за агресията срещу граждани и журналисти на конференцията на ГЕРБ от сряда (5 август 2020) съобщиха медиите. Проверка на сайта Биволъ показа, че става дума за 20 годишния Денислав Атанасов Станоев от Елин Пелин и 22 годишния Симеон Стоянов Стойчев, който работи в охранителната фирма “Джи Пи Секюрити”, свръзвана с Валентин Златев и Христофор Амантанидис – Таки.

Сред събралите се на партийното мероприятие 4000 души имаше група маскирани яки момчета с черни тениски, сред които Станоев и Стойчев. Някои от тях бяха заснети да нанасят удари и ритници на няколко протестиращи, посочени лично от пиара на партия ГЕРБ Никола Николов, пише Биволъ.

На видео заснето от Свободна Европа се вижда как Денислав Станоев, който е с каскет и маска, грубо изтръгва и захвърля телефона на журналистката Полина Паунова секунди след като тя задава въпрос на Симеон Стойчев. Самият Стойчев не отговаря и не реагира грубо, като остава със скръстени ръце.

В Софийска районна прокуратура е образувано досъдебно производство за хулиганство. Двамата задържани обяснили, че им е било поръчано да предизвикат безредици, съобщава бТВ.

Информацията за самоличността на Стойчев беше публикувана в социалната мрежа Facebook от главния редактор на Биволъ Атанас Чобанов. Малко по-късно той изтри профила си там.

Симеон Стойчев се афишира като състезател по кикбокс в СК “Армеец”.

От СК “Армеец”, свръзван с варненската групировка ТИМ, излязоха с официално опровержение, че Стойчев не работи в клуба. Те обаче признаха, че е тренирал там.

Проверка на Биволъ в НОИ показа, че Симеон Стойчев е на трудов договор във фирмата “Джи Пи Секюрити”.

Стойчев е започнал работа там на 30 януари т.г.  с основно трудово възнаграждение (декларирано от работодателя) 1353,13 лв. От 4 март 2020 той е на постоянен договор във фирмата.

“Джи Пи Секюрити” е създадена през 2017 г. от Огнян Кирилов Гроздев, който е едноличен собственик и мениджър. Фирмата е регистрирана на адреса на Джи Пи Груп бул. Черни Връх 59 в София.

Биволъ се свърза с централата на “Джи Пи Груп”, откъдето посочиха номер за връзка с “Джи Пи Секюрити”, но на него не отговаряше никой. Репортерите ни продължават да се опитват да вземат коментар от фирмата.

“Джи Пи Груп” беше обект на серия разследвания на Биволъ, базирани на изтекли документи, които показват как са подкупвани държавни чиновници, кметове и зам.-министри. Разследването извади наяве свързани с фирмата консултантски компании, уреждащи обществени поръчки и европейски грантове за стотици милиони чрез манипулиране на търгове и комисионни за властимащите.

Биволъ припомня за връзката на компанията с Валентин Златев, бивш изпълнителен директор на “Лукойл България”.

След скандала премиерът Борисов прати в отпуск споменатите в разследването лица, а прокуратурата образува досъдебно производство и запорира 14 милиона евро на собственика на “Джи Пи Груп” Георги Василев, който беше обвинен за пране на пари. Той живее в Дубай и е баджанак на известния наркобос Христофор Амантанидис – Таки. Делото срещу Василев обаче все още не е започнало и не е ясно дали изобщо прокуратурата е изготвила обвинителен акт.

Паралелно с това тече разследване в ОЛАФ, който беше сезиран от журналистите на Биволъ. Те предадоха на европейската агенция над 70 гигабайта документи в потвърждение на данните от разследването.

От ГЕРБ искат МВР да разкрие нападенията на конференцията им, включително над известни журналисти (ВИДЕО)

ПП ГЕРБ категорично се разграничава от действията на група провокатори, които предизвикаха сблъсъци на Националната конференция на парт...

Валентин Златев и Бойко Борисов са изключително близки още от времето, когато Борисов е шеф на охранителната фирма “Ипон”. В американските дипломатически грами пише, че Борисов поддържа с него “тесни финансови и политически връзки”

“Лоялността му (и неговата уязвимост) към Златев, играят голяма роля в процеса на взимане на политически решения на Бойко Борисов” – смята през 2006 г. посланик Джон Байърли, припомня още Биволъ.

Официално “Джи Пи Секюрити” не е охранявала мероприятието на ГЕРБ, а от партията заявиха, че лицата проявили агресия към граждани и журналисти са провокатори.

 Вижте още:

Твърдение: Нападателят над журналиста Полина Паунова е свързан с НСО (СНИМКА)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Заловиха нелегални мигранти в дипломатическа кола на "Капитан Андреево"

Дървосекачи се биха с пръти край Кърджали

Пиян разхвърля магазин в Асеновград

Бременна в деветия месец почина в болницата в Кърджали

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Измъчвани и пребивани: 21 българки са били карани да проституират в Италия

Дават 50 000 лева за откриването на Ивана от Дупница

Апелативният съд в Пловдив гледа делото по случая „Цалапица”

Откриха трупа на мъж след потушаването на пожар в Благоевград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com