X
 
 

Съдиите по делото срещу Иванчева отказаха да си направят отвод

2115 0
Съдиите по делото срещу Иванчева отказаха да си направят отвод
Снимка: БГНЕС
Съдебният състав, който гледа на втора инстанция делото срещу бившата кметица на "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова, отказа да си направи отвод. Съдиите отхвърлиха искането на двете обвиняеми да се откажат от делото поради предубеденост.

Припомняме, че на първа инстанция двете получиха присъди от 20 и 15 години за искане на подкуп в особено големи размери, а Дюлгеров е с присъда от 12 години. Освен това, те трябва да платят и големи глоби. Присъдата на първа инстанция не е окончателна.

Община Младост бавела документи, които могат да хвърлят светлина по делото "Иванчева"

Един месец след като е отправено искане от вещо лице, правещо експертиза на почерка на бившия кмет на район „Младост” Петко...

На днешното заседание стана ясно и, че Община Младост бави документите, необходими за графологична експертиза на почерка на бившия кмет на район "Младост" Петко Дюлгеров – един от тримата обвинени по делото "Иванчева".

Графологичната експертиза на почерка на Дюлгеров се прави заради тефтерчето на Иванчева. В него има страница с изписани числа, за които прокуратурата смята, че показват как бившата кметица на "Младост" е пресмятала размера на подкупа, който да иска от строителния предприемач Александър Ваклин.

Експертите обаче смятат, че специално на въпросната страница е много основателно съмнението дали Иванчева е писала, или някой друг. Досега така и няма твърди доказателства кой е неизвестният, писал в тефтерчето, но има подозрения дали това не е Дюлгеров.

Самият Дюлгеров вече отказва да дава повече материал за сравнение, защото вече е давал. А адвокатът му твърди, че той има прогресиращо заболяване на очите, заради което почеркът му сега и преди 7 години се е променил.

Иванчева и Петрова поискаха отвод на съдебния състав по делото им (СНИМКИ)

Осъдените на първа инстанция бивши управляващи район "Младост" в София Десислава Иванчева и Биляна Петрова, както и техните адвокати, п...

Следващото заседание е на 16 декември, графологичната експертиза трябва да излезе до 8 декември.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Седмичен хороскоп за 16-22 декември
Седмичен хороскоп за 16-22 декември

Овен Тази седмица започнете на чисто. Идва края на годината и е добре да се отървете от някои неща, като съжалението, желанието за мъст, обвиненията...