Съдружник на Божков извъртя историята му за давани подкупи на властта

6996
Съдружник на Божков извъртя историята му за давани подкупи на властта
Снимка: БГНЕС

Не, никога не сме давали подкупи на властта и ГЕРБ. Възможно е да не съм знаел, че Васил Божков е давал рушвети на властта. Доколкото го познавам, той никога не би платил от името на всички свои съдружници, а би ги накарал да платят вместо него. Това заяви бившият съдружник на Божков Цветомир Найденов, собственик на Efbet.

Няма как да не знаем, ако е плащал някакви 20%, щеше да ги удържи от нас, добави Найденов специално за "Еврофутбол". Видях и, че Димитър Ганев от "Национална лотария" да твърди из медиите, че също не знае, продължи собственикът на Efbet.

Гешев е инструмент на Борисов, твърди журналист

Гешев каза, че е инструмент на Господ, но не уточни, че под Господ разбира Борисов. Та, хунтата на Борисов и неговия инструмент, не се ...

Същевременно Найденов обясни пред Нова телевизия, че датите от банковите извлечения, показани от Божков, били много "разхвърляни" т.е. нямало цикличност. Откъде знаете как се плащат подкупи, попита водещият на сутрешния блок на Нова телевизия Виктор Николаев. Според Найденов обаче, пари в брой трябвали за "всяко обвинение, повдигнато му на него" – т.е. поръчкови убийства, поддържане на "армия от плеймейтки", даване на подкупи на държавни служители "от по-ниско ниво". Собственикът на Efbet отказа да каже за какви подкупи говори, защото били "детайли от разследването". А на въпрос как така се дават подкупи на чиновници по-ниско в системата, а тези над тях не разбират, обяснението беше, че Държавната комисия по хазарта била "доста самостоятелен орган". "Трябва да имаш добри контакти с трима членове и можеш да си правиш каквото си искаш. Може да е стигало до властта, но може да не са му обръщали внимание", заяви Цветомир Найденов.

Найденов добави, че му направило впечатление, че Божков теглел повече пари в брой при местните избори през есента на 2019 година. И попита как е теглил 12 милиона лева, а говори за такса "спокойствие" от 20%, като за четири години трябва да излязат 200 млн. лева. Собственикът на Efbet обаче каза, че чувал от момичета, които имали "вземане-даване" с Божков и че Божков държал "огромни суми в сакове" в кабинета си, като момичетата си вземали от тях за "извършвани услуги".

"Когато човек говори от позицията на истината, няма как да изпадне в слаба позиция", добави Найденов при питане дали скоро няма да изпадне в затруднено положение заради маневрите на Божков. Той е сигурен, че нямало нищо компроментиращо.

По отношение на Закона за хазарта, Найденов счита, че Георги Кадиев всъщност помогнал на Божков да монополизира хазарния бизнес с предложената промяна за Закона за хазарта – за по-висок данък. Припомняме, че предложението на Кадиев за промяна на Закона за хазарта всъщност не мина! Подробности научете в материала: "Васил Божков изкара стенограми срещу Бойко Борисов за Закона за хазарта"

Божков: Прокуратурата показа снимки от февруарските си грабежи, представяйки ги като актуални

След като по-рано днес специалицираното държавно обвинение съобщи, че е иззело още движими културни ценности от офиса в центъра на Софи...

Божков никога не е казвал, че подкрепя ГЕРБ – говорил е за други политически симпатии, продължи Найденов, но не каза кои са тези политици.

Още: "Какво става след твърдението, че председателят на Комисията по хазарта ще получи ценни указания от Горанов"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Бременна в деветия месец почина в болницата в Кърджали

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Измъчвани и пребивани: 21 българки са били карани да проституират в Италия

Дават 50 000 лева за откриването на Ивана от Дупница

Апелативният съд в Пловдив гледа делото по случая „Цалапица”

Откриха трупа на мъж след потушаването на пожар в Благоевград

Излъгаха, че им е син: Мъж и жена се опитаха да извадят българска лична карта на чужденец

Делото "Дебора" отново не тръгна

Жена загина при катастрофа с ТИР край Враца

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com