X
 
 

Съдът отмени гаранцията от 10 000 лева на Лютви Местан

6114 32
Съдът отмени гаранцията от 10 000 лева на Лютви Местан
Снимка: БГНЕС
Окръжният съд в Кърджали отмени гаранцията от 10 000 лева на лидера на ДОСТ Лютви Местан. Тя му беше наложена от прокуратурата за катастрофата край ГКПП "Маказа", при която загина 6-месечно бебе.

Един от аргументите на магистратите е, че нямали яснота за имущественото състояние на политика, съобщава "24 часа". Решението е окончателно. Засега в сила остават други две мерки, наложени на Местан - забрана да напуска страната и отнемане на шофьорската книжка.

Местан е обвинен за инцидента, при който причини смърт по непредпазливост на 6-месечната Е. А. на 14 април на пътя за Гърция край село Загорско.

Отнеха шофьорската книжка на Местан

С постановление на Окръжна прокуратура – Кърджали от днес по отношение на Лютви Местан, привлечен като обвиняем за престъпление п...

Припомняме, че още в понеделник (15 април) Институтът за пътна безопасност (ИПБ), ръководен от бившия шеф на КАТ Богдан Милчев, разпространи съобщение за катастрофата. ИПБ твърди, че на мястото няма ограничение на скоростта, а анализ по Google Street View разкривал "недопустимо безхаберие от страна на стопанина на пътя относно избраните пътни знаци за обозначаване на разклони и въвеждане на ограничения в зоната на тези разклони".

От Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) контрираха обаче, че досега в района на кръстовището при селото не е имало пътни инциденти.

 

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • АПИ 12 АПИ преди 7 месеца Профил на трол?
  Местане, бъди екзактен и кажи с каква скорост мина гьотуре през кръстовището?
 • Анонимен 11 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Прокурора в Кърджали знае ли че Люпви Местан всъщност е ВЛАДИМИР ЗИДАРОВ и под тази личност може да поиска политическо убежище в Република Турция?..... Политик, който "няма" 10,000 лв. е АБСОЛЮТЕН ЛЪЖЕЦ!
 • Анонимен 11.1 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Въпросът е ясен. Разследващите са пропуснали да съберат данни за имущественото състояние на обвиняемия. Така мярката за неотклонение е станала необоснована. Просто казано, паричната гаранция трябва да е съответна на имущественото състояние на обвиняемия. Затова разследващите трябва са съберат нужната информация и да вземат мярката за неотклонение въз основа на получените данни за имущественото със виж още ›› тояние на обвиняемия. Съдът е прав. Той отменя гаранцията не защото е непосилна за Местан. А защото прокуратурата не знае как. Най-вероятно и не може да обясни защо.И кой точно трябва да установи имущ. състояние на Местан? И к'во е писано в жалбата - че Местан е бедна джамийска мишка, и кой е длъжен да му провери имущественото му състояние.Не е въпросът дали има, или няма -а това, че разследващите са погледнали в небето и са си определили размера на паричната гаранция едно към нищо. Тази парична гаранция може и да е по-голяма, но в делото трябва да са събрали данни за негови ликвидни средства, с които да може да я плати.В статията е написано черно на бяло: "...Мотивите на магистратите са, че няма данни за имущественото състояние на Местан". Данни има, ама те не са в делото, защото не са изискани от компетентните органи и приложени. Пропуск на разследващите.
  : 1 !
 • Анонимен 11.2 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Какво можем да о4акваме от Окръжния съд в Кърджали?! Нали пове4е от половината 4ленове са симпатизанти на протурската сбирщина ДОСТ !
  : 0 !
 • Защо ли не ме изненадва... 10 Защо ли не ме изненадва... преди 7 месеца Профил на трол?
  Окръжният съд в Кърджали отмени гаранцията на Лютви Местан.Един от аргументите на магистратите е, че по делото липсват данни за имущественото състояние на Местан, което по закон трябва да се вземе предвид при определяне на размера на паричната гаранция. Решението на Окръжния съд в Кърджали е окончателно и не подлежи на обжалване. Сега прокуратурата трябва да определи друга мярка за неотклонение на виж още ›› политика.
 • Анонимен 10.1 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  "Според мотивите на магистратите за отмяната на гаранцията е това, че съдът няма яснота за имущественото състояние на политика." === Що за идиотщина? Подал е данъчна декларация, справка с банките за състоянието на сметките му отнема по-малко от ден. Логиката (ако изобщо я има тук) е "не знаем дали ще може да плати гаранцията, затова го пускаме без да проверим". Или просто е бут виж още ›› нал на "магистратите" повече от 10 хил. лева?
  : 2 !
 • Елементарно Уотсън-Альоууу...КПКОНПИ где блеете бреее...? 10.2 Елементарно Уотсън-Альоууу...КПКОНПИ где блеете бреее...? преди 7 месеца Профил на трол?
  А кои магистрати работят в Окръжния съд в Кърджали? Я им проверете имотите и банковите сметки!!!!!
  : 0 !
 • чиче Сорос 10.3 чиче Сорос преди 7 месеца Профил на трол?
  Къде са протестите пред съда в Кърджали? Ейййй МИШКИ!Альоуууу-протестъритеее.... Вдигнете се бе. Подиграват се със съдебната система в България! И си мислите, че Турция не е намесена ли. Има ли патриЕоти в Кърджали? Има ли граждани, мислещи хора, неподкупни служители?
  : 0 !
 • Тони Трайчова Цветанова от Равно поле ул.изгрев 9 Тони Трайчова Цветанова от Равно поле ул.изгрев преди 7 месеца Профил на трол?
  Знам кой са замесени във убийството на Янко Янков от Мусачево руската албанската и сръбската Мафия путиновия има връзките и средствата за операция извън Европа щете изпея Путин в мише дупка щете навра теб и цялата шайка разбойници така да знаеш момчето от КГБ
 • Съвпадението ! 8 Съвпадението ! преди 7 месеца Профил на трол?
  Това, на което е разчитал нацисткият режим, са лоялните съдии ! Които с готовност участват в транспонирането на либералния германски закон в инструмент за потисничество, дискриминация и геноцид .
 • Анонимен 8.1 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Сега Местан ще направи така че семейството на убитото детенце да му плати за причинените му неудобства и главоболия...
  : 0 !
 • кратък телефонен разговор контролиран от СРС 7 кратък телефонен разговор контролиран от СРС преди 7 месеца Профил на трол?
  Альоууууу...Банов съм...я му отменете гаранцията на тоя БОРСУК!
 • Анонимен 7.1 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Ти не си Банев ,а си Педро ,ясно ?
  : 5 !
 • Банев съм...Банев съъъм! 7.2 Банев съм...Банев съъъм! преди 7 месеца Профил на трол?
  Върви слепият Джо из градината си и събира ябълки. Напипва ябълката с ръка, вдига я, и я слага в кошницата. Напипва, вдига, слага в кошницата. Изведнъж в ръцете му попадат нечии гениталии. Слепият Джо пита: - Кой си ти? Тишина. Слепият Джо хваща гениталиите по-здраво: - Кой си ти? Отново тишина. Джо стиска гениталите по-силно: - Пак питам, кой си ти? В отговор се чува стон: - Аз! Джо стиск виж още ›› а още по-силно: - Кой аз? Тишина… - Кой аз? - стиска още по-силно. - П-педро. - Кой Педро?! - стиска с две ръце Джо. Тишина… - Питам, кой Педро?! - и още по-силно стиска… - Н-немият П-педро…
  : 0 !
 • млад индЕАнец от племето на Винету 7.3 млад индЕАнец от племето на Винету преди 7 месеца Профил на трол?
  Млад индианец отишъл при вожда и се примолил: – Велики вожде, дай на Млад войн жена. Млад войн вече достатъчно голям за жена! – Дааа - мъдро казал вождът - Млад войн голям и силен, ама глупав още. Той не знае какво точно се прави с жена и ще я похаби. Затова Млад войн да отива в гората и десет дни да тренира на хралупи. След това вожд ще му даде жена. Нямало как, отишъл Млад войн в гората и дес виж още ›› ет дни усърдно тренирал. Върнал се след това и велик вожд му дал жена – хубавата Малко цвете. Млад войн хванал Малко цвете за ръката и я отвел във вигвама. Малко цвете се съблякла и Млад войн я помолил да се наведе. Малко цвете се навела с готовност и зачакала трепетно. Млад войн застанал геройски зад нея и ѝ нанесъл свиреп шут в задника. Малко цвете отхвръкнала почти до тавана, приземила се нескопосано в купчина кожи и промълвила уплашено със сълзи в очите: – Защо Млад войн бие Малко цвете? Нима той не я харесва? – Напротив, много харе сва – отговорил Млад войн – но Млад войн вече не е прост, той първо проверява за пчели!
  : 0 !
 • Пешо Питанката 7.4 Пешо Питанката преди 7 месеца Профил на трол?
  А бе на БУБИТЕ вече пчели ли им викат?
  : 0 !
 • Пешо Питанката 7.5 Пешо Питанката преди 7 месеца Профил на трол?
  А бе на БУБИТЕ вече пчели ли им викат?
  : 0 !
 • Анонимен 6 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  На бас се ловя ,че тоя ЦЪРВУЛ си е бълбукал на "майчиния" език с магистратите за да му отменят гаранцията!Я моля Ви се ПОБЛИКУВАЙТЕ имената на тия "магистрати", които са взели това решение-интересно е да видим колко им е ЦЕНОРАЗПИСА за такъв вид услуги....!
 • Анонимен 6.1 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  От къде да вземе такава КОЛОСАЛНА сума Л. Местан ? Той , горкия , за поддръжката и горивото на ФАЕТОНА няма пари , 4е да плати и гаранция ! И , ако представяте ли си, го осъдят да плати кръвнина , партията му има да събира парите с години ! А 4е ще се отърве със символи4на присъда е ПОВЕ4Е ОТ СИГУРНО !За това , от девет милиона , ве4е сме по-малко от седем ! За това вси4ки кадърни и уважаващи ДО виж още ›› СТОИНСТВОТО си български граждани са се изнесли по целия свят . там искат да живеят , да работят и ДА РАЖДАТ ДЕЦАТА СИ !
  : 0 !
 • Съдии ГЕЙТ ! 5 Съдии ГЕЙТ ! преди 7 месеца Профил на трол?
  Скоро ще публикуват сметките на български магистрати в чужбина . От публикуваните сумите ще стане ясно, че Брендо и Черепа са клошари !
 • Антон Тодоров-документите са живи 5.1 Антон Тодоров-документите са живи преди 7 месеца Профил на трол?
  Опаааа...нов ГЕЙТ...и сега да видим журналистите как ще реагират!!!Едно време в София имаше бул."ТРАЙКО Китанчев",а после решиха да го прекръстят на бул."България" защото там минаваше правителственото трасе за Бояна и не може бае Ви Тоше да се вози по булевард ТРАЙКО .....и гостите да го подпитват кой е тоя ТРАЙКО...
  : 0 !
 • финансов счетоводител 4 финансов счетоводител преди 7 месеца Профил на трол?
  Не се тревожете бе хора ...тоя мазен фес Лютфи Насран е платил повече от 10 000 лева на съда за да му свалят гаранцията-т.е. пак се е набутал!
 • Анонимен 4.1 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Ами не е платил със своите пари, а с моите и твоите. Там е проблема!
  : 0 !
 • до 4.1-платил е с чужди пари-спонсорство от ТУРСКИЯ ДИАНЕТ!!! 4.2 до 4.1-платил е с чужди пари-спонсорство от ТУРСКИЯ ДИАНЕТ!!! преди 7 месеца Профил на трол?
  Моите 5 лева са ми в джоба.По скоро е притичкал до ТУРСКОТО ПОСОЛСТВО да вземе от фонда "Обединение на ИСЛЯМСКИТЕ ЗЕМИ НА БАЛКАНИТЕ"....
  : 0 !
 • Анонимен 4.3 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  От където и да са взети, ще се връщат от данъците които плащаме аз и ти! А за петте лева не се радвай толкова, 'щото ако живееше в нормална държава трябваше да са 500.
  : 1 !
 • до 4.3.... 4.4 до 4.3.... преди 7 месеца Профил на трол?
  А ма много ги разбираш ТИШь работи...Аз не съм АЛЧЕН ...радвам си се на моите 5 лева/не съм ги крал/ и си живуркам нормално в моята държава!По скоро ме е яд на корумпирани съдии,прокурори и вся астаналая бюрократична гмеж дето ни управлява!!!!Тоя мазен фес вече е политически труп ,дори и обикновените мюсюлмани в България го видяха и разбраха това!!!!Аллах да му е на помощ...В Турция ще му викат ГЯ виж още ›› УР,а в България ние ще му викаме ТУРЧИН...па той нека да си ломоти ЕКЗАКТНО на "майчиния"си език....
  : 0 !
 • Анонимен 3 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  И Боил Банов „изпран“! След Ивайло Московски, Владислав Горанов, и така нататък . Сега пералнята (наречена съд) изпра и врага на България - DOMUZ Местан ! Няма такава държава – кочина !
 • Анонимен 3.1 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Държава няма има мафия
  : 0 !
 • Анонимен 3.2 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Не забравяй Христо Бисеров!!! Бисера на съдебните перачници!
  : 0 !
Нагоре