Съдът в Шумен пусна дрогирания шофьор, убил младо момиче. Прокуратурата прехвърля делото на НСС

2736
Съдът в Шумен пусна дрогирания шофьор, убил младо момиче. Прокуратурата прехвърля делото на НСС
Снимка: ПЦ на МВР

Шуменският окръжен съд пусна под "домашен арест" 18-годишния Жечко Кюркчиев, който под въздействието на наркотици предизвика тежка катастрофа, при която загина 22-годишно момиче, съобщи БГНЕС. Инцидентът стана на 28 септември вечерта в центъра на града, на кръгово кръстовище на булевард "Цар Симеон Велики". При катастрофата е пострадало и друго момиче от блъснатата кола, което е настанено в болница със средно тежка телесна повреда.

От прокуратурата настояваха да му бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", а двамата адвокати на Кюркчиев, както и самият той - "домашен арест".

По време на делото стана ясно, че убиецът е управлявал колата си с 93,8 при разрешени 50 км/в час. Според двамата адвокати на Кюркчиев, той се е намирал под действието на упойка, поставена му малко преди инцидента при посещението му при зъболекар.

Множество неизвестни, обаче, съпровождат случая: при полева проверка на местопроизшествието непоследствено след катастрофата полицаите установяват, че младежът дава положителна проба за наркотици, която реагира на проба на амфетамини. Пред съда, обаче, пробата изненадващо изчезва и е заместена с друга, от лаборатория на ВМА-Варна, която дава становище, че в кръвта на Кюркчиев не е имало наличие на наркотици.

Шокиращ е и фактът, че автомобилът, с който Кюркчиев предизвиква катастрофата, и който след нея бива оставен на охраняем паркинг на МВР за снемане на допълнителни доказателства, изненадващо се "самозапалва", като така са заличени ключови доказателства.

Местни медии подозират роднинска връзка между Жечко Кюркчиев и Красен Кюркчиев - собственик на едно от най-големите предприятия за бързооборотни стоки, което е със седалище в Шумен и на практика "владее" работните места в целия град. Компанията е най-големият рекламодател в града, включително и на повечето национални и регионални медии. Продукцията му се изнася в цял свят.

Под постове с новината за смъртта на младото момиче в социалните мрежи се коментира усилено, и че един от адвокатите на шофьора, убил момичето, - Ивайло Йорданов, е съпруг на съдийка от Окръжния съд в града, а другият му адвокат - Ивайло Тошев, е син на бивш шеф на полицията в Шумен, като все още имал връзки там.

Шофьорът, предизвикал фаталната катастрофа в Шумен, е бил дрогиран

Шофьорът, предизвикал катастрофа с жертва в Шумен вчера вечерта, е бил дрогиран. Непосредствено след инцидента, при който загина 22-год...

Заради многото спорни моменти след катастрофата, за много шуменци е загадка дали ще има справедливост в съдебния процес. Това личи от стотиците коментари под статии и постове.

БГНЕС е потърсила за коментар говорителя на Главния прокурор Иван Гешев - Сийка Милева, която коментира, че делата ще бъдат две: по случая с катастрофата, и още едно - за "самозапалилия" се автомобил на охраняемия паркинг.

"От името на ръководството на Прокуратурата на Република България изказвам съболезнования на близките на загиналото 22-годишно момиче, което загуби живота си твърде рано при пътнотранспортно произшествие в Шумен. Колегите от Шумен заявиха, че с оглед обективно и безпристрастно разследване, делата ще бъдат иззети от разследващи полицаи при Областна дирекция на МВР-Шумен, и ще предложат на главния прокурор да ги възложи на следователи от Национална следствена служба", каза Милева.

"Без никакво съмнение в работата на колегите ни от Окръжна прокуратура-Шумен и при индикации за проблеми в други правоохранителни органи, ще бъде извършена и преценка дали друга, равна по степен, прокуратура да осъществи ръководството и надзора върху делата", допълни още Милева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Полицията с акция в бежанския център в "Овча купел"

Тежка катастрофа между кола и два мотора в София

МВР: Фалшивите сигнали за бомби в София са подадени от страна извън ЕС

Европрокуратурата претърсва хотели в наш ски курорт заради измама със субсидии

Заловиха нелегални мигранти в дипломатическа кола на "Капитан Андреево"

Дървосекачи се биха с пръти край Кърджали

Пиян разхвърля магазин в Асеновград

Бременна в деветия месец почина в болницата в Кърджали

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com