Тромаво върви делото срещу бившия шеф на НДК Мирослав Боршош

11676
Тромаво върви делото срещу бившия шеф на НДК Мирослав Боршош
Снимка: БГНЕС

Не се вижда краят на сагата с бившия шеф на НДК Мирослав Боршош, който е обвинен в нецелево разходване на определени средства от бюджета, умишлена безстопанственост, сключване на множество неизгодни сделки, длъжностно присвояване и принуда. Това стана ясно по време на днешното заседание на съда, по време на което адвокатите на Боршош – Лулчева и Доковска, казаха, че на следващото заседание ще поискат нови писмени и гласови доказателства, което най-вероятно означава, че ще бъдат викани и още свидетели, предаде репортер на БГНЕС.

На днешното заседание беше разпитан бившият ръководител на отдел „Човешки ресурси“ в НДК Йоана Деянова. Пред съда тя каза, че покрай предстоящото европредседателство на страната ни е участвала в комисия за избор на юридически услуги. Заради дългия период, изминал оттогава, Деянова не си спомни никакви подробности, свързани с тази обществена поръчка. Единствено се сети, че комисията е заседавала и след всяка среща е излизала с документи. Свидетелката посочи още, че никой не й е казвал коя фирма да бъде избрана или кой да бъде назначаван или уволняван.

В СГС стартира делото срещу Мирослав Боршош

Първо заседание по делото срещу Мирослав Боршош се проведе в Софийския градски съд. Разпитвани бяха свидетели по делото срещу бившия д...

На днешното заседание трябваше да бъде разпитан и бившият директор на НДК Христо Друмев, но той не се яви, въпреки че е бил призован по телефон. От своя страна адвокат Лулчева поиска той да бъде разпитан от разстояние или у дома, защото е на 90 години и е трудно подвижен.

В рамките на заседанието бяха приети по делото резултатите от извършена съдебно-счетоводна и компютърна експертиза. Според вещите лица не са открити нарушения от страна на бившия директор на НДК Мирослав Боршош.

Заедно с Боршош по случая е обвинен и бившият председател на Съвета на директорите на НДК Валентин Кръстев. Според прокуратурата той е осъществил принуда спрямо трима служители, назначени за членове на комисията по провеждане на обществената поръчка за ремонта на НДК, които накарал със заплахи да подпишат протокол, с който се занижават техническите показатели на едни от участниците и се завишават на друг.

Следващото заседание по делото е на 28 септември, когато отново се очаква Христо Друмев да се яви като свидетел или да се прецени как да бъде разпитан в бъдеще.

Прокуратурата даде на съд бившия директор на НДК Мирослав Боршош

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) обвинителен акт срещу бивши длъжностни лица от НДК, сред които и ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Измъчвани и пребивани: 21 българки са били карани да проституират в Италия

Дават 50 000 лева за откриването на Ивана от Дупница

Апелативният съд в Пловдив гледа делото по случая „Цалапица”

Откриха трупа на мъж след потушаването на пожар в Благоевград

Излъгаха, че им е син: Мъж и жена се опитаха да извадят българска лична карта на чужденец

Делото "Дебора" отново не тръгна

Жена загина при катастрофа с ТИР край Враца

Със сак с марихуана: Задържаха трима души след наркосделка в София (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com