Убиецът на Виктория Маринова може да получи доживотен затвор

6312
Убиецът на Виктория Маринова може да получи доживотен затвор
Снимка: БГНЕС

Окръжната прокуратура в Русе внесе в съда обвинителния акт срещу Северин Красимиров за убийството на 30-годишната Виктория Маринова - административен директор на ТВН. Срещу Красимиров са повдигнати три обвинения - за блудство, за изнасилване и за умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин за пострадалата и с особена жестокост. Най-тежкото от тях предвижда и най-суровото наказание - доживотен затвор без право на замяна. Това съобщиха Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор и Георги Георгиев, окръжен прокурор на Русе, на брифинг в Русе.

Георгиев обясни, че се касае за криминално престъпление, извършено по сексуални подбуди и не е свързано с работата ѝ на журналист, което е доказано.

Маринов с разкрития за работата по залавянето на Северин Красимиров

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов разкри интересни детайли по оперативната работа и координацията за съвместна операция с ...

Подсъдимият е вменяем и носи наказателна отговорност за действията си. Той признава всички обвинения и вероятно ще се възползва от гледане на делото по съкратена процедура. Съучастници в престъплението не е  имал. След убийството се е укрил в безлюдната къща на леля си в квартал „Тракция“ в Русе. На другия ден е избягал през ГКПП „Дунав мост“ за Германия. До започване на делото Северин ще бъде преместен от русенския арест в затвора в Белене.

Убийството на Виктория Маринова в Русе е чист криминален случай. Убийството разтърси България не само с жестокостта, с което беше извършено, но с още един изключително неприятен факт - внушенията, които бяха направени от определени кръгове българи срещу българските институции и българската държава, че в България журналисти, които се борят срещу корупцията и извършват разследвания срещу корумпирани лица, биват убивани. Това заяви  говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Думите на Арнаудова повтарят дословно тезата на главния прокурор Сотир Цацаров още в средата на октомври миналата година. Тогава Цацаров заяви, че бил задействан предварително "преднамерен и непреднамерен сценарий", според който в България се убиват журналисти заради политически причини, но сценарият не сработил.

За проявен професионализъм наблюдаващите прокурори Георги Георгиев, Кремена Колицова и разследващият полицай Добрин Хараламбиев са наградени с почетна грамота и нагръдни ножове от главния прокурор.

Предлагат крайбрежната алея в Русе да носи името на Виктория Маринова

Над 23 000 лева бяха събрани по време на благотворителния концерт в памет на Виктория Маринова, проведен на 3 декември в зала „Ар...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Петя Банкова и Стефан Димитров остават за постоянно в ареста

Повдигнаха още едно обвинение на Петя Банкова

Разбиха тото пункт в Благоевград

Мъж се е барикадирал в жилището си в кв. "Гео Милев" в София

23-годишен преби свой съсед във Велинград

Без да каже и дума: Живко Коцев влезе на разпит в КПКОНПИ

Пиян полицай направи катастрофа

Автобус и камион се удариха в София

Побой заради жена в Самоков завърши със счупени крак и ръка

Викат на разпит Живко Коцев и в КПКОНПИ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com