Васил Божков: Не знам за какво ме издирват, като могат да ми се обадят

6723
Васил Божков: Не знам за какво ме издирват, като могат да ми се обадят
Снимка: БГНЕС

Собственикът на "Нове Холдинг" Васил Божков даде светкавичен отговор на Иван Гешев, след като прокурорът обяви, че са повдигнати 7 обвинения срещу бизнесмена.

Божков определи като "някакви измислени обвинения" случилото се и отново разказа как Законът за хазарта е в сегашния си вид - заради ГЕРБ, по думите му. ""Нали знаете, че този закон го създадоха те - отмениха точка за Кадиев, която го забраняваше, а след това го гласуваха с точка, която го позволяваше. Законът на Кадиев е частта, в която е забравено да се напише в текста "лотарии". След това в парламента, който ГЕРБ управляваше, Кадиев внесе закон, където се записваше "лотарии" и се забраняваше да се взимат такси и комисионни от никой, освен от покер. Това го отмени ГЕРБ и гласува този закон в този си вид, за да може да се ползват и двете "издатели на нещо си", обясни Божков. Каква е ролята на финансовия министър Владислав Горанов и председателя на Бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова - припомнете си в този материал!

Гешев: Божков е с повдигнати обвинения, обявен е за издирване

Президентът на "Нове холдинг" Васил Божков е със 7 обвинения и е обявен за общодържавно и международно издирване. Това съобщи главният ...

Бизнесменът подчерта, че държавната такса за хазартна дейност се определя от Комисията по хазарта и 5 години са текли отчети, подписвани са от отговорните лица и от държавна страна. "Между другото, нямаше обиски в "Еврофутбол", където Боян Найденов се е подписал под всички тия неща. Може би държавата работи за Найденови или Найденови си имат държава. Всички тези обвинения са крайно несериозни. Това са недоказуеми обвинения, които се правят със скалъпени свидетели. Този предложи подкуп, значи е обвиняем. Този ме заплаши, че ще ме убива, ще го обвинявам. Никого не съм заплашвал, разбира се", заяви Васил Божков.

В интервюта за БГНЕС и bTV босът на "сините" разкри, че никой не го е потърсил или информирал, че е обявен за издирване, и че научава от медиите за разразилия се скандал с неговото име.

“Не знам, ако съм обявен за издирване, за какво да ме издирват, като могат да ми се обадят”, е като цяло позицията на Божков. По думите му, при такава процедура за издирване, може да се връща в България 2 месеца, защото "ще го държат по арестите" - заради разрешаване на екстрадиция.

"Ако иска господин Гешев, публично да каже и ще се явя веднага. Въобще не се укривам от никого. Аз съм си на разположение, няма никакви проблеми. Има си телефони, какво значи “обявен за издирване”, пита Божков.

Въпрос към Божков: В България ли сте? Отговор: Най-вероятно не

Бизнесменът Васил Божков призна, че не е в България, но отрече да се укрива от закона. Той обяви, че е на разположение по всяко време и...

"Не знам каква е целта на тия беззакония. Никой не ми е казал нищо. Най-вероятно ще бъда арестуван, но не съм престъпник и нямам от какво да се крия. От сега нататък какво следва - нямам намерение да оставам в чужбина. Евентуално ще се явя в прокуратурата, когато ми се обадят и ми кажат, че ме търсят. Страната, в която се намирам, не е в Европейския съюз, но има такива държави, които са на половин час полет", каза още той.

"По бизнес дела съм в чужбина, но законите не могат да чакат. Планът ми беше да се прибера до средата на следващата седмица, но ако трябва - ще се прибера и сега. На българското общество не мога да кажа нищо, но имам какво да кажа", уточни бизнесменът. Той отрече да е кадрувал в Държавната комисия по хазарта, където Специализираната прокуратура и МВР влязоха днес - припомнете си подробностите в този материал!

Към момента Васил Божков е обвиняем за ръководене на организирана престъпна група, принуда, данъчни престъпления, опит за подкуп на длъжностно лице, подбудителство към престъпление по служба - и е обявен за общодържавно и международно издирване.

Задържани са общи 16 души в акцията на Спецпрокуратурата и МВР, като 8 от тях са от Комисията по хазарта, включително нейния председател Александър Георгиев. Те са с полицейски арест за 24 часа и тепърва наблюдаващия прокурор ще реши на кого да повдигне обвинения.

Прокуратура и полиция влязоха в офиси на Васил Божков и Национална лотария

Засилено полицейско присъствие има пред офис на "Национална лотария" на улица "Фритьоф Нансен" в столицата. На място има и прокурори о...

Какво каза още Васил Божков за отношенията му със собствениците на Efbet семейство Найденови - научете в този материал!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Мигрантски наплив към София: МВР хвана 12 души в бус

Разбиха схема за преработка и разпространение на оръжия

За да има дело: Прокуратурата трябва да преработи обвинителния акт по "НАПлийкс"

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Живко Коцев не може да бъде осъден, ако се е издал, трябват още доказателства

Освободиха под гаранция журналиста Димитър Стоянов

Стана ясно кога ще бъде освободен от ареста Димитър Стоянов

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com