Васил Божков с коментар: Не знам какво се случва, ще коментирам като разбера

8485
Васил Божков с коментар: Не знам какво се случва, ще коментирам като разбера
Снимка: БГНЕС

Нищо не знам. Мен да ме издирват? Никой не ме издирва, никой не ми се е обаждал. Това заяви пред БГНЕС Васил Божков, след като по-рано днес прокуратура и полиция влязоха в офиси на "Нове холдинг" и на "Национална лотария".

Не знам какво се случва, добави Божков. Като разбера, може би ще коментирам. Нищо не знам в момента. На разположение съм на органите по всяко едно време, подчерта още един от най-богатите българи.

След като държавното обвинение и МВР влязоха в офисите на "Нове холдинг" и "Национална лотария" в София, в сайтовете ПИК и Novini.bg, който е част от групата на Sportal.bg, се появи информация, че Божков не е в България и ще бъде търсен с помощта на Интерпол. Изрично беше уточнено, че информацията не е официална.

Акцията в офисите на бизнеса на Божков е под ръководството на Спецпрокуратурата, но подробности за нея не се предоставят до момента. По същото време има проверки и в бившата резиденция в парк "Витоша", за която също се смята, че е свързана с Божков.

Припомняме, че днес, 28 януари, в парламента беше прието на първо четене в пленарна зала предложението на Валери Симеонов за промяна на Закона за хазарта. Предложението предизвика много спорове и обвинения, че става въпрос за фактическа национализация в хазартния бизнес, защото касае директно лицензите - според идеята, трябва да има налагане на държавен монопол и прекратяване на действащи сега лицензи, като наново ще се издават такива. Има обаче и законово предложение на финансовото министерство, в което темата с лицензите е поставена съвсем различно - то обаче е още на обществено обсъждане, т.е. тепърва ще влиза в парламента. Ето и подробностите за това предложение - в този материал! Заради тези две предложения се стигна до въпроси от парламентарната група на БСП към вносителите защо няма стиковане - Валери Симеонов каза, че неговият законопроект е различен от този на Владислав Горанов и че в този на Горанов става въпрос за други членове и параграфи. В активните връзки в този абзац Actualno.com представи законопроекта на финансовото министерство и сравнение с този на Симеонов показва, че те имат допирна точка - въпросът с лицензите.

Какви точно са идеите на Симеонов - научете в този материал!

Защо законът за хазарта е в този си вид и кой го е подкрепил, за да има спор сега за двойното данъчно облагане на хазарта - припомнете си в този материал!

Очаквайте подробности!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Пиян разхвърля магазин в Асеновград

Бременна в деветия месец почина в болницата в Кърджали

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Измъчвани и пребивани: 21 българки са били карани да проституират в Италия

Дават 50 000 лева за откриването на Ивана от Дупница

Апелативният съд в Пловдив гледа делото по случая „Цалапица”

Откриха трупа на мъж след потушаването на пожар в Благоевград

Излъгаха, че им е син: Мъж и жена се опитаха да извадят българска лична карта на чужденец

Делото "Дебора" отново не тръгна

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com