Задържаха трима грузинци, извършили кражби от аптеки в три града

3092
Задържаха трима грузинци, извършили кражби от аптеки в три града
Снимка: iStock/Guliver

Арестуваха трима чужденци, извършили серия от кражби в аптеки в Пазарджик, съобщиха от МВР. Разследването е проведено от криминалисти на ГДНП, ОДМВР-Пазарджик и РУ-Пазарджик, под наблюдението на Районната прокуратура в областния град.

Оперативните действия започнали преди около три седмици, когато двама непознати влезли в аптека, намираща се в централната част на Пазарджик. Докато единият от мъжете отвличал вниманието на дежурната фармацевтка с въпроси и интерес към определени продукти от щандовете на аптеката, другият проникнал в сервизно помещение и от незаключена каса успял да отмъкне сумата от 1500 лева. След като разбрали за случилото се работещите в обекта подали сигнал в полицейското управление. На място бил извършен щателен оглед от дежурна група при РУ-Пазарджик, иззети били и видеозаписи от охранителните камери на аптеката.

Съда в Пазарджик определи постоянен арест за убиеца Иван Николов

Окръжният съд в Пазарджик определи постоянен арест за 30-годишния Иван Николов, който в нощта преди изборите уби по особено жесток начи...

С разплитането на случая се заели служители от сектор „Криминална полиция“ при РУ-Пазарджик, които на по-късен етап били подпомогнати от колегите им от сектор „Противодействие на криминалната престъпност “при областната дирекция. С подборна информация за случая били запознати и служители от Главна дирекция „Национална полиция“. Те обобщили получените от страната данни и установили, че подобни случаи са регистрирани на територията на столицата и на гр.Варна. В резултат на проведените съвместни оперативно-издирвателни действия не след дълго криминалистите идентифицирали самоличността на извършителите - трима грузински граждани, на възраст между 29 и 30 години. Установено е, че всеки от тях имал строго определена роля в осъществените посегателства - един осигурявал оттеглянето с автомобил, друг отвличал вниманието на фармацевтите, а трети набелязвал мястото от където да бъде извършено посегателството. При извършените процесуални действия под наблюдението на прокурор от Районната прокуратура в Пазарджик са иззети веществени доказателства, имащи отношение към извършената от тях престъпна дейност. Тримата са задържани в обитавана от тях квартира на територията на

София и са приведени в ареста на РУ-Пазарджик. С постановление на наблюдаващия прокурор срокът за задържане на двама от тях е удължен до 72 часа. Внесено е и искане в Районния съд в Пазарджик за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража. Работата по документиране на престъпните посегателства на задържаните продължава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Европрокуратурата претърсва хотели в наш ски курорт заради измама със субсидии

Заловиха нелегални мигранти в дипломатическа кола на "Капитан Андреево"

Дървосекачи се биха с пръти край Кърджали

Пиян разхвърля магазин в Асеновград

Бременна в деветия месец почина в болницата в Кърджали

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Измъчвани и пребивани: 21 българки са били карани да проституират в Италия

Дават 50 000 лева за откриването на Ивана от Дупница

Апелативният съд в Пловдив гледа делото по случая „Цалапица”

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com