Задържаха учител заради връзка с 14-годишно момиче в Асеновград

4039
Задържаха учител заради връзка с 14-годишно момиче в Асеновград
Снимка: iStock/Guliver

Полицията задържа учител заради връзка с непълнолетно момиче в Асеновград, предаде БНТ.

Според семейството учителят е имал сексуална връзка с непълнолетна им дъщеря. Разбрали са за това от дългата им кореспонденция в социална мрежа. Полицията и прокуратурата са сезирани. Тази вечер учителят по математика е бил задържан за 24 часа в полицията в Асеновград.

Само 2 г. затвор за педофил, блудствал с 9-годишната дъщеря на приятелско семейство

Две години затвор получи 55-годишният Борис П. за блудство с 9-годишно дете. Във вторник Девинският районен съд го призна за виновен и ...

Родителите разбират за смущаващата близост между дъщеря им и учителя по математика от нейни съученици, които им препратили чатове между двамата. Комуникацията им започнала още преди две години, когато момичето било на 13 години. Първоначално детето е отрекло всичко и е изтрило чата от телефона си. Но родителите намерили стар мобилен апарат, използван от дъщеря им и от там прочели всичко.

"Много е трудно като един родител да четеш такива чатове с 13-14 годишно момиче, има сексуални неща, които са много стресиращи. Всичко се вижда ясно в тия чатове, че учителят я притиска, натиска. Този учител се казва Атанас Басмаджиев от Асеновград. Той е преподавал до седми клас", разказва бащата на момичето пред националната телевизия.

Адвокатът на семейството е категоричен, че връзката между ученичката и учителя не е останала само онлайн. По–късно самото дете признало за осъществен сексуален контакт между двамата. "Извършени блудствени и сексуални действия от неин преподавател в училището, в което учи. В момента тече разследване и очакваме адекватна реакция на правораздавателните органи в България", казва защитникът Борислав Мазнев.

"От три дни тя не яде, постоянно мисли и не сме на себе си – нито жена ми, нито аз, да се случи това нещо на нашето дете. Въобще даже не сме и го помисляли, че може да се случи такова нещо с учител", казва бащата на детето.

Задържаха 35-годишен за блудство с малолетна

По искане на наблюдаващия прокурор в Териториално отделение – Дупница при Районна прокуратура – Кюстендил съдът е определил...

Самият учител вече не работи в училището. Напуснал е по здравословни причини, още преди да избухне скандалът. "Защото съм след прекаран инсулт, останалото не желая за момента да коментирам. Проведени са всички необходими разговори и това е за момента. Не съм притеснен, просто не желая да коментирам за момента", разказва учителят.

От училището също не желаят да коментират случилото се, преди разследващите да се произнесат относно истинността на чата. Когато информацията за чата е достигнала до директора, тя сама е подала сигнала към полицията.

"Лицето, срещу което е насочен сигналът, е в районното полицейско управления в Асеновград и работят с него. Предполагам в утрешния ден ще имаме повече информация, когато бъдат докладвани в пълнота материалите в прокуратурата", каза Атанас Илиев от Районна прокуратура-Пловдив. На този етап от проверката няма данни учителят да е имал подобни отношения и с други ученици.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

Дървосекачи се биха с пръти край Кърджали

Пиян разхвърля магазин в Асеновград

Бременна в деветия месец почина в болницата в Кърджали

Разбиха мрежа за нелегална продажба на хормонални медикаменти

Бомбени заплахи в Софийския университет и Съдебната палата

Измъчвани и пребивани: 21 българки са били карани да проституират в Италия

Дават 50 000 лева за откриването на Ивана от Дупница

Апелативният съд в Пловдив гледа делото по случая „Цалапица”

Откриха трупа на мъж след потушаването на пожар в Благоевград

Излъгаха, че им е син: Мъж и жена се опитаха да извадят българска лична карта на чужденец

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com