Заловиха криминално проявен, превозвал павета с неясен произход в камион без номера

1561
Заловиха криминално проявен, превозвал павета с неясен произход в камион без номера
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова

Близо 50 автомобила и 65 лица, сред които и 14 криминално проявени, са проверени само за час при стартиралата днес специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност, обхванала териториите на общините Средец и Камено. В акцията, провеждана от съвместни екипи от служители от ОДМВР – Бургас и Зоналното жандармерийско управление в града, под ръководството и надзор на бъргаската Окръжна прокуратура, отново се включиха служители от Териториална дирекция „НАП” – Бургас.

В някои от проверените търговски обекти е констатирано несъответствие на касовата наличност с фискалното устройство, за което са съставени актове. В хода на операцията се извършват проверки и на водачи на МПС за правоспособност и употреба на алкохол или наркотични вещества. Спираните автомобили се проверяват за превозване на крадени вещи. В село Равнец, община Камено е проверен товарен автомобил, без регистрационни табели, управляван от криминално проявен мъж. В каросерията на автомобила са превозвани павета, без документ за произход.

Акция на жандармерията блокира изходите на Благоевград (СНИМКИ)

Специализирана полицейска операция, под ръководството на прокуратурата, срещу битовата престъпност се провежда на територията на Благое...

Припомняме, че при вчерашния етап на специализираната полицейска операция, обхванала общините Айтос и Карнобат, бе неутрализирана мобилна лаборатория за производство на метамфетамин. В момент на изработката на високорисково наркотично вещество - „пико” бе задържан 36-годишен криминално проявен бургазлия. Намерени и иззети бяха около 50 грама готов метамфетамин, множество колби, прекурсори за производство на синтетични наркотици и други. Мъжът ще бъде задържан за срок до 72 часа, като му е повдигнато обвинение за производство на високорисково наркотично вещество – метамфетамин и държане на прекурсори, материали и съоръжение за производство на метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство. За държане на наркотични вещества бяха образувани други две досъдебни производства.

По време на проведената вчера акцията бяха задържани общо 11 криминално проявени лица във връзка с осъществени различни престъпления. Към момента се установява съпричастността им към извършени кражби, посегателства спрямо личността и други. Проверени бяха над десет адреса за наличието на крадени вещи. Откритите множество вещи – предмет на престъпления, сред които домакински електроуреди, инструменти, машини и други, са иззети от полицейските служители. Разкрити са 5 кражби във връзка с образувани досъдебни производства. Установен е един случай за шофиране след употреба на алкохол с концентрация – 1,01 промила, както и един случай за шофиране с превишена скорост – 50 километра над допустимото.

Предстои провеждането на подобни операции на други места в бургаски регион, като фокус отново ще бъдат битовите престъпления и престъпленията против собствеността.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КРИМИ:

По инициатива на ДАНС: Международна операция ще пресича контрабандни канали

Разбивал наред: Хванаха мъж, повредил 7 автомобила във Враца

Внук отмъкна 25 000 британски лири от дядо си в Хасково

Мигрантски наплив към София: МВР хвана 12 души в бус

Разбиха схема за преработка и разпространение на оръжия

За да има дело: Прокуратурата трябва да преработи обвинителния акт по "НАПлийкс"

BIRD: Димитър Стоянов бе нападнат от пиян данъчен, защо той не е задържан?

Мъж загина при катастрофа в Силистренско

Заради имунитет: Прекратиха временно делото за клевета на Гешев срещу Славов

СРС-та и показания на свидетели: Как Живко Коцев от свидетел стана обвиняем

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com