Актьорът Симеон Лютаков дебютира с фотоизложба в Русе

33361
Актьорът Симеон Лютаков дебютира с фотоизложба в Русе

Актьорът Симеон Лютаков дебютира в родния си град Русе като фотограф с изложбата си "Колекция", предаде БГНЕС.

Изложбата бе представена пред десетки гости в Художествената галерия, където авторът е подредил близо 80 снимки, които са от различни периоди и с различна тематика – от актови снимки, през театрални проекти, портрети и художествени фотографии от Африка.

Самият Симеон Лютаков бе изключително развълнуван от многобройната публика, която му напомни за русенските му години като дете и тийнейджър.

"Освен, че съм се родил тук, всичко в моя живот започва от Русе – и моята актьорска кариера, и моята фотографска кариера. Като актьор 20 години не успях да стъпя в Русе, не знам защо така се случи, но като фотограф успях", сподели актьорът. Той благодари на областния управител Стефко Бурджиев и на Военния клуб, които първоначално са го поканили да бъде жури във фотоконкурс за река Дунав, а след това и да направи тази изложба.

Симеон Лютаков обясни, че настоящата изложба не е тематична, за разлика от останалите четири негови експозиции. "Това е петата ми самостоятелна изложба, която аз много грубо наричам "тюрлю гювеч", но в нея има абсолютно всичко. И най-вече показано не като добър краен резултат, а като извървян път, като грешки и успехи за 20 години. Много от нещата, които съм закачил, аз лично не бих ги сложил в някаква друга изложба. Но тук, където мога да се държа естествено и да покажа пътя, по който съм минал, мога да го направя", обясни Лютаков. През зимата или напролет той ще гостува отново в Русе с изложба само от театрални плакати, каквито снима през последните няколко години.

Редактор: Калина Здравкова

Изложба събира родни творци от чужбина

Утре от 19 часа в Зала 3 на НДК ще се състои откриването на изложбата "Толкова близо, толкова далече". Това се оказва първото по рода ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com