Армен Джигарханян идва у нас с театралната си трупа

11983
Армен Джигарханян идва у нас с театралната си трупа

Популярният руски актьор и режисьор Армен Джигарханян пристига в България през ноември със своята театрална трупа, за да представи две от най-нашумелите в Москва пиеси.

Любителите на изкуството ще могат да се насладят на спектаклите "Мона" и "Театър от времето на Нерон и Сенека", съобщиха организаторите.

"Мона" ще бъде поставен на 4 ноември – мелодрама в 2 акта. Историята на внезапна страст - експлодира скучния, монотонен живот на тих провинциален град. Отново липсва способността да обичаме. Достатъчно е времето да спре и да се вгледаме в звездното небе.

"Театър от времето на Нерон и Сенека" на 5 и 6 ноември - пиесата за кървавата история на управлението на император Нерон и "клане на хора" на поданиците си. Трагичен фарс за човешката природа. И двете представления са с начален час 19.00 часа в Държавен музикален театър.

Билетите са в продажба на цени между 20 и 60 лева за представленията с дати 4, 5 и 6 ноември в Държавен музикален театър.

Последното посещение на Джигарханян у нас e през 2011 година, когато получава наградата "Света София" за цялостно творчество на XVII годишни награди за изкуства "Золотая муза". През 2010 г. поставя "Три сестри" на Русенска сцена, но от 2003 година, когато Джигарханян игра в "Любов и зайци" и "Игара на джин", актьорът с най-много роли в киното не бе се качвал на сцена. През 1996 г. основава "Московски Драматичен театър под ръководството на Джигарханян". Той бързо става един от най-посещаваните в Москва, а в трупата му са едни от най-големите руски актьори като Владимир Капустин, Елена Ксенофонтова, която ще видим в ролята на Мона, и Алексей Шевченков.

Започва като помощник-оператор в киното, тъй като не е допуснат до Академията заради арменския си акцент. Изиграва повече от 250 кино и телевизионни роли. В книгата на рекордите "Гинес" той е записан като най-сниманият актьор, оставяйки след себе си имена като Марлон Брандо и Ален Делон. Освен това той е кавалер на ордена "За заслуги пред отечеството" II, III и IV степен и народен артист на СССР.

От години Джигарханян живее между Русия и Америка, закъдето получава зелена карта по квотата на щатското правителство за изтъкнати дейци на изкуство. Актьорът съжалява само за едно нещо - че не е успял да предпази дъщеря си. В края на 80-те години 23-годишната Елена загинала в резултат на нещастен случай, след като се отровила от отработени газове в колата.

Редактор: Десислава Симова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com