„Играта на Ендър” – фантастичният роман на Орсън Скот Кард

14752
„Играта на Ендър” – фантастичният роман на Орсън Скот Кард

Спечелила милиони читатели по света, награждавана и всепризната за един от върховете във фантастиката, „Играта на Ендър” е сред знаковите книги на последните десетилетия.

Надхвърлил рамките на жанра, романът е философски трактат за общуването и човешките взаимоотношения, самотата и моралния избор. Произведението ще излезе на българския книжен пазар на 20 август.

Да убиваш е изкуство в „Скулптора”

Прокурор Дерек Никълсън е брутално убит в леглото си. Детектив Робърт Хънтър е изненадан от безсмисленото престъпление – мъжът е ...

В бъдещето Земята е нападната от по-развита цивилизация и едва се спасява от унищожение. В отчаянието си Международният флот обучава свръхинтелигентни деца за войници, за да използва необременените им от възрастта способности срещу нашествениците. Изключително талантлив и интуитивно разбиращ околния свят, 6-годишният Ендър ще се окаже единствената надежда на човечеството за спасение.

Светът на Орсън Скот Кард е многопластов, построен с логическа прецизност и проникновена психология, наситен с дълбок смисъл и населен с ярки персонажи.

Близка по дух с „1984” и „Прекрасният нов свят”, „Играта на Ендър” е първа книга от легендарната сага на Кард. Романът и неговото продължение „Говорителя на мъртвите” са носители на наградите „Хюго” и „Небюла”, а авторът е единственият, печелил най-престижните отличия за фантастика в две поредни години. През 2013 г. предстои филмовата премиера на „Играта на Ендър”с участието на Харисън Форд, Бен Кингсли и Ейса Бътърфилд.

Може ли любовта да пренапише миналото?

На кого не му се иска безкрайната обич да е възможна. Тя самата го вярваше преди години. Тогава бе на осемнайсет. Аманда и Досън се вл...

Цена – 12.99 лв.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com