Кой уби Паломино Молеро?

9404
Кой уби Паломино Молеро?

На 18 юни ви предстои среща с перуанския писател и Нобелов лауреат за литература за 2010г. – Марио Варгас Льоса.

„Кой уби Паломино Молеро?“(превод: Емилия Юлзари, цена 13 лв., 144 стр.) е роман с криминална интрига, чрез която авторът умело изгражда представата ни за една дисфункционална обществено-политическа система. В средата на миналия век малко перуанско селце се превръща в сцена на жестоко убийство. Жертвата е бедно младо момче - метис, новобранец във военновъздушна база. Престъплението е потулено от бюрокрацията, но местните полицейски служители - лейтенант Силва и неговият помощник Литума, са решени да разкрият истината. Следват непредвидими ситуации и обрати, в които са вплетени теории на конспирацията, корупция, болести и изневери, а финалът е смайващ, както подобава на писател от класата на Льоса.

Изабела Шопова този път отива ”На запад от рая”

Преди три години на българския книжен пазар се появи един шеметен пътепис, посветен на Земята на дългия бял облак – Нова Зеландия...

Марио Варгас Льоса е един от най-внушителните латиноамерикански творци – името му се спряга редом с имената на Маркес, Кортасар, Фуентес. Льоса е не само сладкодумен разказвач и ваятел на „ярки образи на съпротива, бунт и поражение на индивида“. Той е и политически активен гражданин - безжалостен критик на порочните структури на властта и привърженик на икономическия либерализъм.

ИК „Колибри“ планира да издаде още две от най-впечатляващите произведения на Льоса: „Панталеон и посетителките“ (1973) и „Мечтата на келта“ (2010).

Редактор: Десислава Симова

Фрутеро и Лучентини представят своята „Неделна жена”

В понеделник (28 май) на българския пазар излиза един изобретателен и неустоим криминален сюжет от литературния дует Фрутеро и Лучентин...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com