Първият партизански роман, написан след края на комунизма!

9345
Първият партизански роман, написан след края на комунизма!

Новият роман на Алек Попов „Сестри Палавееви“ ни пренася в бурята на 40-те години на миналия век и работи смело с историческите митове отвъд идеологическите щампи. История за битки, предателства, смърт и  оцеляване, изпълнена с абсурдни и трагикомични ситуации.

Втората световна война е в разгара си, България се раздира от остри граждански конфликти. Две момичета от заможна софийска фамилия, близначките Кара и Яра, избягват от дома си за да се присъединят към партизанското движение. Те попадат в отряда на Медвед, суров и властен командир, преминал през школата на съветското военно разузнаване. Още с пристигането си красивите близначки внасят смут в сърцата на народните бойци.  Само няколко часа по-късно отрядът попада в засада.
Оцелелите намират убежище в Даданския лес....

История за битки, предателства, смърт и оцеляване, изпълнена с абсурдни и трагикомични ситуации. Стремежът към промяна угасва в сянката на настъпващия тоталитаризъм. Студената война заварва близначките от двете страни на желязната завеса.


Алек Попов е автор на романите „ Мисия Лондон”, „Черната кутия”, на сборниците „ Спътник на радикалния мислител”, „ Митология на прехода” и „Ниво за напреднали”. Носител е на литературните награди „ Елиас Канети” и „Хеликон”. Романите и разказите му са преведени на 15 езика.

Цена 14,00 лв.

Затворена котка

Даина Чавиано е родена в Хавана, Куба, където завършва бакалавърска степен по английска филология. Още като студентка печели множество ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com