Lexus показа RC Coupe

44106
Lexus показа RC Coupe

Японците разкриха визията на новия си модел, чиято официална премиера ще се състои на изложението в Токио, а на пазара модела ще излезе догодина.

Очевидно Lexus предприема сериозна атака срещу германските си конкуренти, тъй като този модел е поредният, който трябва да се нагърби с тежката задача да се противопостави на сериозни имена. В случая RC Coupe е пряк конкурент на BMW Серия 4.

Японският звяр се озъби на живо във Франкфурт

  Японците от Lexus официално представиха концептуалния LF-NX по време на започналото тази седмица автомобилно изложение във Фран...

 

Lexus RC е вдъхновен от концепциите LF-LC и LF-CC. Предницата, която е изключителна атрактивна, нещо повече – много агресивна, напомня на IS, докато отзад се виждат напълно нови светлини. Интериорът е не по-малко атрактивен, като тук той е доста близък до този на IS 300h F-Sport, който ви представихме преди известно време.

 

В Токио Lexus ще представи купето във версии RC 350 и RC 300h Hybrid. Първата разчита на 3,5-литров V6 двигател, докато хибридът съчетава 2,5-литров бензин и електромотор. За Европа ще има и дизели мотори, но информация за тях ще бъде разпространена на по-късен етап.

Lexus IS 300h F Sport: Завръщане в бъдещето (тест драйв)

Станаха вече две десетилетия, през които автомобилните компании инвестираха милиарди, за да превърнат пушещите „печки“ в ви...

На по-късен етап ще разберем повече и за топ версията RC F. Предполага се, че тя ще разчита на нов 5,0-литров V8 двигател с 455 к.с. и 543 Нм. Този автомобил ще бъде представен на изложението в Детройт в началото на следващата година, а салонът в Токио отваря врати на 23 ноември.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...