Бабини рецепти за разкрасяване

8470
Бабини рецепти за разкрасяване
Снимка: Thinkstock/ Guliver

ПОДМЛАДЯВАЩА МАСКА – Към настъргана краставица прибавете 1 ч.л. мед. Ако имате мазна кожа с разширени пори, смесете зеленчуковата каша с един разбит на пяна белтък и 1 ч.л. пресен лимонов сок. Сложете маската за 20 минути и измийте със студена вода.

ТОНИЗИРАЩА МАСКА – Смесете по 1 с.л. краставичен сок и извара и отбройте 20 капки розова вода. Разбъркайте ги и разнесете маската на лицето и шията. След 30 минути изплакнете с тампон, напоен с розова вода и обтрийте лицето.

Подмладете се с 3 литра вода дневно

Три литра вода на ден подмладяват организма. За невероятния ефект разказва 42-годишната британка Сара: "Обикновено започвам деня си с ...

ХИДРАТИРАЩ КРЕМ – Разтопете на водна баня пчелен восък, прибавете 60 мл. бадемово масло на части и настъргана малка краставица. Захлупете съда и го оставете на парна баня за един час. От време на време разбърквайте. Кремът се нанася на лицето и шията като маска – на дебел слой, и след 30 мин се изчиства.

ОСВЕЖАВАЩА МАСКА – Сварете един измит и почистен картоф в 200 мл. прясно млко. Пюрирайте го и добавете по 1 с.л. мед и сок от стар лук. Маската се слага за 20 минути и се почиства с топла вода.

МЕНТАТА Е ЕЛЕКСИР ЗА СУХА КОЖА – Листата съдържат ментол – съставка на ефирното масло, което разширява кръвоносните съдове и е силен антисептик.

ЛОСИОН – Залейте 1 с.л. нарязани листа от мента с чаша вряла вода и я оставете да се запари за 30 минути. Прецедете и ползвайте лосиона като се поохлади.

Гърдите остаряват първи

Много жени в зряла възраст се притесняват от промените в бюста им с течение на годините, но за първи път се появиха медицински доказате...

КУБЧЕТА ЛЕД – Ментовата настойка може да замразите във формичка в хладилника. С кубчета лед обтривайте сутрин лицето, шията и гърдите. Процедурата тонизира, заглажда бръчките и успокоява възпаленията

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...