Международна здравна организация против електронните цигари

32897
Международна здравна организация против електронните цигари
Снимка: БГНЕС

Международна здравна организация, специализирала се в борбата с туберкулозата и респираторните болести, се обяви срещу електронните цигари и призова за регулацията им в най-кратки срокове, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Организацията поясни, че решила да се обяви против електронните цигари заради потенциално вредния ефект от никотина върху мозъка на тийнейджърите и заради риска от зависимост към никотина за младежите и девойките, които нямат подобна зависимост.

ЕП одобри по-строго законодателство за пушенето

Европейският парламент даде зелена светлина за ново законодателство против тютюнопушенето, но отхвърли предложението електронните циг...

Нито едно научно изследване не е показало, че тези продукти не са вредни, се казва в комюнике на Международния съюз за борба с туберкулозата и белодробните болести, което бе оповестено по повод неговата 44-а международна конференция за респираторно здраве в Париж.

От съюза се обявиха за по-стриктна регламентация, маркетинг и продажба на електронните цигари и за класифицирането им като медикаменти.

Ако не е възможно електронната цигара да бъде включена в категорията на лекарствата, съюзът настоява да се забрани рекламирането й, продажбата й на малолетни и употребата й на обществени места. От съюза искат също съставът на течностите в електронната цигара да стане виден за потребителите и върху нея да бъдат поставени предупредителни етикети.

Проект за класифициране на електронната цигара като медикамент в рамките на борбата срещу тютюнопушенето бе отхвърлен в началото на октомври от Европейския парламент в Страсбург.

ЕС може да посегне и на електронните цигари

В ЕС може да бъде наложено ограничение на електронните цигари и по предложение на Европейската комисия /ЕК/. Мярката ще бъде обсъждан...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...