10 фактора, които ни пречат да станем богати

3187
10 фактора, които ни пречат да станем богати
Снимка: iStock

Ако някой ден искате да забогатеете, имаме добри новини за вас, че всичко това е възможно. Последвайте нашите съвети за нещата, които ви отдалечават от тази крайна цел и ги въведете в ежедневието си.

1. Решенията ви зависят от заобикалящата ви среда

Хората оценяват една и съща ситуация по различен начин в зависимост от средата. Това е доказано от експеримент. Но наистина добрите решения, които водят до успех са тези, които не се влияят от нея.

2. Игнорирайте негативните неща

Често пренебрегваме или отлагаме неприятните и трудни задачи, надявайки се, че ще се разрешат сами. Неплатените сметки, конфликтите и негативните коментари на шефовете ни спират да забогатеем. За да избегнете това, се опитайте да осмислите цялата информация и да сте критични. Когато приемете проблемите, ще се открият повече възможности пред вас.

3. Не подценявайте мързела

Мързелът е голям наш враг. Ние смятаме, че докато лежим на дивана и мързелуваме не ни струва нищо, но това време всъщност може да бъде усвоено за нови умения, курс или ново хоби.

4. Оставяме възможностите да ни подминават

Вижте какво имате и решете дали друг може да го ползва, или не. Ако е така - съществуват споделени платформи, в които може да публикувате неизползвани от вас вещи и да зарадвате някой друг.

5. Планирайте бюджета си

Повечето разходи трябва да се планират от доста по-рано. Ако искате нова кола, трябва да спестявате пари, а не да ползвате кредитната си карта. Ако нямате планове за бъдещето, лесно може да се окажете със няколко заема.

6. Не познавате цените

Ако не знаете цените на продуктите, ще се окаже, че харчите повече от необходимото. Един от триковете на маркетинга е, че ни подлъгва да купуваме продукти с червен етикет, докато в друг магазин стоката дори още по-евтина и не е намалена.

7. Не отделяте пари за забавление

Ако не посещавате кино, ресторанти и кафенета, в даден момент ще се окаже, че просто съществувате, а не живеете живота си истински. Докато ограничавате разходите, можете да намалите излизанията, но не да ги отрежете напълно. Излизайте с приятели или ги канете у дома, например.

8. Не сте добри в преговорите

Папа Франциск: Пандемията разруши икономиката, основана на господството на богатите

Папа Франциск заяви днес, че пандемията от коронавирус е разрушила и без това нестабилните стълбове на световния икономически модел, из...

Не можете да успеете сами. Ето защо имате нужда от умения за преговори. Тази черта е характерна за успелите хора. Най-добрите такива имат добра заплата, хубава работна среда и невероятни отношения с шефовете си. Ако не умеете да се договаряте, опитайте с някой курс. Все пак трябва да знаете колко струва вашия труд и как да си извоювате тази цена, нали..

9. Нямате близки и приятели

Ако се фокусирате прекалено много върху парите, ще забравите за близкото си обкръжение и ще го изгубите. Проблемът идва с това, че приятелите ни ни влияят позитивно, а когато ги няма не вървим в правилната посока. Когато има някой, който вярва в нас, е по-лесно.

10. Вярвате, че богатството е лошо

Някои хора вярват, че то прави хората зли, но има много примери, че това не е така. Можете да забогатеете и все още да сте добри, а вече ще имате възможност да помагате и на другите - това изцяло зависи от вас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо да горите дафинови листа или да миете пода със сол: лайфхакове за добър микроклимат

Странно защо някои хора не ядат пънчетата на гъбите

Знаете ли къде точно се намира островът на Одисей

Какви обичаи се правят през всеки ден от Страстната седмица?

Какви груби грешки правим при печене на хляб в хлебопекарна?

В коя държава е остров Тортуга - известното пиратска бърлога в миналото

При отслабване: кои са най-грубите грешки, които правим?

В близост до България се намират Принцовите острови - ето къде

С този прост трик ще разберете дали яйцето е твърдо сварено

Защо седмицата след Цветница се нарича Страстна седмица

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com