10 лъжи, с които съсипваме живота си

9187
10 лъжи, с които съсипваме живота си

Кое е правилно и кое грешно – ежедневните въпроси и стериотипите, с които сме израснали. Повечето неща, които чуваме, остават в съзнанието ни с надпис „Правилно!“, независимо позитивни или негативни са те. За жалост някои от тях ни връщат светлинни години назад.

Ето няколко страхотни примера, които ще ти помогнат да избегнеш потенциално вредящите ти „универсални идеи“:

1. Сам винаги означава самотен

Да бъдеш сам не винаги означава да бъдеш самотен, също така да бъдеш обвързан не винаги е знак за непрестанно щастие. Връзката може да ти донесе дори повече самота, отколкото това да бъдеш сингъл. Ако нещата не се случват така, както очакваш, отдай се на заслужена почивка и отдели внимание на най-важния човек – себе си. Цени себе си и следващият път, когато се озовеш във връзка, която някак не потръгва, ще бъдеш готов да се спасиш.

2. Щастието идва, когато вече имаш всичко

Щастието не означава, че имаш всичко и си доволен от това. Да бъдеш щастлив означава да бъдеш благодарен за това, което имаш, и с търпение и амбиция да очакваш това, което ти предстои. Понякога заслепен от стремежът към нещо голямо, пропускаш всички малки важни неща, които омагьосват света около теб. Така че, оценявай всичко, което се случва в настоящето – в бъдещето добрите стари дни ще ти липсват.

3. Страданието може да бъде видяно

Никога не подценявай чуждата болка – всеки страда, просто някои успяват да го скрият по-добре от другите. Никога не знаеш какво се случва в живота на усмихнатия човек, но опитът да оценяваш състоянието на всеки си е пълна загуба на време. По-добре е да обърнеш повече внимание на себе си – хвани се в ръце и направи нещо смислено.

4. Животът трябва да се случва по определен начин

Това са само твои лични мисли, които ти вредят. Винаги имаш свободата да избираш как точно да се случват нещата, които животът ти предоставя. Направи така, че всичко да се случва, както ти искаш, докато приемаш какъв всъщност е реалния живот. Промени това, което успееш и превърни живота си в такъв, какъвто е в съзнанието ти.

5. Ти трябва да бъдеш точно такъв

Спри да сравняваш себе си с други свои версии – реални или въображаеми! Спри да се сравняваш с други хора – точно тогава ще усетиш какъв всъщност в реалност си самият ти!

6-те най-големи женски лъжи

Всички лъжем - кога по-малко, кога повече, но определено си приличаме по нещата, за които го правим. Жените си имат някои особени теми,...

6. Само привилигированите имат възможността да живеят страхотен живот

Ако всяка сутрин се събуждаш с мисълта, че днес ще бъде страхотен ден, всеки ден намираш нещо невероятно в случващото се, всяка вечер намираш причина да се чувстваш щастлив за изминалия ден, може би след много години ще осъзнаеш, че си имал страхотен живот.

7. Трудните моменти са ненужни

Понякога нещата първо трябва да се объркат, преди да се оправят. Понякога трябва да се почустваш слаб, за да откриеш силата в себе си. Трябва да оставиш някои хора на заден план в живота си, за да могат други да се доближат до теб.  Понякога трябва да излезеш с много „грешни“, преди да дойде правилният. Понякога трябва да откриеш доброто в заобикалящото го зло, за да осъзнаеш, че всички моменти са просто един опит.

8. Да бъдеш силен означава да не чувстваш болка

Лъжите, на които богатите хора не вярват

Много от нас ежедневно се самоубеждават в малки бели лъжи. „От още едно парче торта няма да напълнея“ или „Какво толк...

За разлика от филмите, в истинския живот най-силните са тези, които са изживели най-много болка, приели са я и са се поучили от нея. Всичко е въпрос на кураж – да паднеш, да поплачеш, да изтупаш прахта и да се изправиш отново.

9. Можеш да се преструваш

Ако наистина обичаш преди да кажеш „Обичам те“, ако си наистина благодарен преди да кажеш „Благодаря“, ако наистина съжаляваш преди да кажеш „Извинявай“, нещата стават много по-лесно. Думите излизат директно и няма нужда да се опитваш да бъдеш такъв, какъвто не си.

10. Да мечтаеш е загуба на време

Най-невероятното, което можеш да получиш, се усеща със сърцето, но не се вижда. Това, което можеш да видиш, е всъщност една твърде малка проекция на това, което би могло да бъде. Въображението е възможността да визуализираш това, за което наистина мечтаеш. А и както всички добре знаем – ако искаш нещо, първо трябва да го пожелаеш!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо бабите закачат дафинов лист над леглото

Как да пречистите дома си от негативна енергия със сол

Знаете ли каква информация носи всяка цифра от ЕГН-то

Учени: Срещите с приятели ни предпазват от внезапна смърт

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com