10 модни урока от Джорджо Армани

11856
10 модни урока от Джорджо Армани
Снимка: Getty Images/Guliver

Джорджо Армани е един от най-влиятелните модни дизайнери в света. Прави революция в модната индустрия и доказва, че луксът не винаги означава дискомфорт. Ето няколко модни урока от този модния гуру, които ще са от полза за всяка жена.

1. "Елегантност не е да те забележат, елегантност е да те запомнят."

Модният свят заговори за Армани след излизане на филма "Американски жиголо" през 1980 г, в който Ричард Гиър беше облечен в негови дрехи от главата до петите. Всички мъже в света искаха да изглеждат като великия актьор. Започнаха да носят сака, панталони, ризи и вратовръзки с марката Armani.

2. "Разликата между стила и модата е в качеството."

Армани променя завещанието си всяка седмица

"Написах завещанието си, но го променям почти всяка седмица", заяви италианският дизайнер Джорджо Армани в интервю за френския вестник ...

Отличителен белег на Армани са перфектната кройка, меките тъкани и минимализмът. Според него „простотата е ключът към истинската елегантност“. Дрехата трябва да е изчистена и в хармония с човека, който я носи.

3. "Евтиният чифт обувки са лоша икономия. Обувките са основата на вашия гардероб".

4. "Да изглеждаш секси е въпрос на увереност. Сексапилът е състояние на духа, а не на тялото."

Армани споделя, че би искал да е по-висок и да има по-аристократичен нос. Но трябва да се задоволи с това, което има и максимално да се възползва от него.

5. "Радвам се, че в наши дни желанието да изглеждаш елегантно е отново на мода. Елегантността е ключът към вечния стил, нещо, което никога не излиза от мода. За мен стилът е по-важен от краткотрайните модни тенденции."

Армани направи трайни промени в модните закони, като въведе нови стандарти в модната индустрия. Той премахна излишните аксесоари и добави спортни детайли в деловото и вечерно облекло. Създаде по-свободни и удобни панталони и сака, които позволяват на хората да се движат с лекота и в същото време да изглеждат стилно и делово.

6. "Не се старайте много при избирането на дрехи. Най-елегантните хора изглеждат така, сякаш не са положили никакви усилия за външния си вид."

Какво може да разкаже любимият ви цвят за вас

Цветът пряко влияе на нашето настроение и самочувствие. Освен това, определен нюанс може да привлече вниманието или, напротив, да отблъ...

В началото на кариерата си Армани отхвърля използването на всякакви панделки и дантелки и обявява минимализма за свой основен принцип. Отличителна черта на стила му е небрежната елегантност. Той смекчава линиите и тъканите, което прави дрехите му по-приятни и удобни.

7. "Черното и тъмносиньото ви правят по-слаби от всеки друг цвят. С тези цветове от палитрата може да експериментирате спокойно с всякакви форми и материи."

8. "Парфюмът е много повече от екстракт, парфюмът е присъствие в пространството. За мен парфюмът е мистика."

9. "Избирайте неутрални платове без ярки орнаменти. Те са по-трайни от модните тенденции."

Хората, работили с Армани, твърдят, че ръцете му са вълшебни. Самият маестро не отрича това и твърди, че когато докосва платовете, се излъчва специална енергия. Точно тази енергия му помага да избере най-добрите материи. И после като истински магьосник моделира платовете около телата на моделите. Армани споделя, че този процес е "най-чувственият в света".

Как модата влияе на самочувствието, щастието и живота на жената

Модата, по един или друг начин, влияе на живота ни. Тя включва различни стилове на обличане, прически, грим, аксесоари. Ако човек следв...

10. "Философията ми е да помогна на жените и мъжете да се чувстват по-удобно и по-уверени в дрехите, които носят. Аз вярвам, че стилът е единственият истински разкош, който може да си позволите."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 26 април /валутен калкулатор/

Подреждането на детска стая не е лесно: не допускайте грешки

Как да се държим с мъж, който ни е наранил?

Плодове, които не трябва да ядете, ако искате да отслабнете

По какво може да се познае старият козунак

Какво задължително се яде на Лазаровден?

Как да проверим яйцата дали са пресни

Борба с времето: Как се променят зъбите с възрастта?

В коя държава официалният език е каталонски

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com