10 неща, които не сте предполагали, че мъжете искат от вас

4702
10 неща, които не сте предполагали, че мъжете искат от вас
Снимка: iStock/Guliver

Мъжете са от Марс, жените от Венера – два свята, различни и контрастни като деня и нощта, слънцето и луната, огъня и леда.

Едва ли някога ще разгадаете напълно загадката, наречена „мъж“, но може да почерпите от опита ни и да разберете кои са онези 10 неща, които дори не сте предполагали, че мъжете искат от вас, а ги правят щастливи и част от вашия свят.

1. Да поемете инициативата за… брак. Ако сте заедно достатъчно дълго време, опознали сте се и чувствата между вас са дълбоки и трайни, поемете първата стъпка за сближаване – предложете му брак. Или поне съвместно съжителство. Мъжете често се притесняват да направят крачка в тази посока поради страх от отхвърляне. Ако сте сигурни в чувствата му и че той е бъдещето – поемете юздите и действайте макар и не с пръстен и на колене.

2. Да чува, че е красив и че е най-добрият във всичко. Макар да изглеждат уверени, мъжете също се съмняват в качествата си. Имате нужда да чувате, че сте с хубава фигура и талантлива? Изненада – той също. Напомняйте му го гласно.

3. Да им посочвате грешките. Обикновено той не иска да ви нарани, желае да оправи нещата между вас, когато сте се скарали, но единственото, което вижда, е намусеното ви красиво лице и няма представа къде е сбъркал. Не очаквайте да гадае, мъжете рядко разбират какъв е коренът на проблема и почти никога не схващат намеците. Кажете му го в прав текст. Така му помагате да коригира поведението си лесно и бързо, без да лута отчаян и ненамиращ отговор на въпроса какво ви е огорчило или ядосало.

4. Да бъдете слаба. Не в буквалния смисъл и не като физика. А да се нуждаете от него, за да оправи колата, за да премести тежка мебел, за да… всъщност за всичко. Знаем, че можете идеално да се справите и сама, но бъдете великодушна и поиграйте на слаба дама, която той да „спаси“.

5. Да го провокирате да бъде емоционален. Мъжете служат на стереотипи, учили са ги още от най-ранна възраст, че момчетата са силни и не плачат. Реално обаче са раними и емоционални почти колкото нас. Дайте свобода на емоциите му и го помолете да ги разкрива по-често. Ще ви бъде благодарен.

6. Емоционална интимност – да знае, че освен ваш партньор в спалнята, той е и най-добрият ви приятел и съюзник в живота.

7. Да НЕ споделяте хобито му. Противно на очакванията ви, мъжете предпочитат да не се правите, че много харесвате мач, ако всъщност мечтаете за балет. Да сте сиамски близнаци, е лоша идея.

8. Да му помогнете да избере подарък за… вас. Оставете му ясно послание какво искате за рождения си ден или го заведете, за да ви го закупи. Така го улеснявате в морето от разнообразни бурканчета и уреди, които не различава и разпознава.

9. Да откажете тактично поредната вечеря със семейството му вместо него, защото той няма смелост да го направи, а мечтае за вечер само за двама ви.

10. Да не бъдете прекалено отдадена и да се съгласявате с всичко. Прекалената отдаденост плаши мъжете. А безропотното съгласие и послушание показва безхарактерност. Предпочита да имате личен живот, хоби, занимания, позиция и становище, оставяйки го също да има своите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Кой български град се е казвал Ески Джумая?

Как град Охрид получава името си?

Кой бесарабски българин става цели 5 пъти министър-председател на България

Диета за болен стомах: какво, как и кога можете да ядете

4 причини, поради които Скорпионът управлява зодиакалния кръг

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

С какво се храни лисицата?
С какво се храни лисицата?

Въпреки че лисицата е хищник, нейното меню е твърде богато, като е разнообразено и с растителни съставки. Разбира се, в основата му, така или иначе,...