10 неща, които всеки тийнейджър трябва да знае за любовта и секса

27530
10 неща, които всеки тийнейджър трябва да знае за любовта и секса
Снимка: iStock

Когато растем и се сблъскваме за първи път с любовта и секса, често ни е трудно да различим кое е правилното и кое не. Затова повечето подрастващи имат нужда от съветите на възрастните около тях, които имат достатъчно житейски опит и могат да им помогнат да разберат любовта по-добре и да не правят грешки.

1. Сексът не се случва по задължение – никога не бива да допускате някой да ви втълпи, че „трябва“ да сте интимни с някого, само защото сте заедно дълго време или защото всичките ви приятели вече са минали през това. Никога не го правете, ако не го усещате и не го искате истински, защото след това винаги ще съжалявате за решението си.

Какво се случва, ако не правим секс 1 година?

На този въпрос може да ни отговори Рийма Зейман - писателка, актриса и ментор, която решава да види какво ще се случи, ако спазва една ...

2. Любовта е равна на уважение – ако сте гаджета с някого, който не ви уважава, не ви дава спокойствие и ви кара да се чувствате неудобно, прекратете връзката си на момента. Когато нещо не е наред, то се усеща със сърцето и не бива да продължавате да се залъгвате.

3. Четете много и питайте родителите си – говорете открито за секса с родителите си и четете много полезна информация, свързана с него – предпазване от бременност, болести и хигиенни навици. Здравето е най-важната част от човешкия живот, а сексът може значително да го застраши, ако не сте наясно какво правите.

4. Не крийте връзката си от родителите си – те винаги трябва да знаят с кого сте, къде сте и какво се случва в живота ви. Мъдрите родители само ще ви подкрепят и ще ви дадат най-ценните съвети. Избягвайте да ги лъжете, защото в противен случай ще загубите доверието им завинаги, а всеки родител знае, че след определена възраст детето им е готово за срещи и в това няма нищо лошо.

5. Не разкривайте прекалено много от личния си живот – в тийнейджърските години е трудно да е довериш на приятел и да си напълно сигурен, че той няма да издаде това, което си му споделил. Затова, ако водите полов живот, не споделяйте твърде много подробности с всички. Това са лични неща и трябва да си останат такива, за да не стане така, че един ден цялото училище или обкръжението ви да знае най-съкровените ви тайни.

30 начина да накарате една жена да се усмихне

Всеки мъж поне веднъж в живота си се е чудил как да накара любимата да се усмихне. Независимо дали сте заедно отскоро, или вече сте отп...

6. Раздялата не е края на света – за да стигне човек до момента, в който е открил сродната си душа, със сигурност ще мине през няколко раздели. Те са част от израстването ни и са нещо нормално, което трябва да се научим да приемаме. Така с всеки следващ човек разбираме какво търсим от партньора си и израстваме с решенията, които взимаме.

7. Не приемайте изневярата с лека ръка – дори да сте много влюбени и сърцето ви да не иска никой друг, разделете се с човека, който ви е предал. В живота трябва да се научите да цените себе си преди всички други, а когато някой ви е нанесъл такава тежка обида – не бива да прощавате и да пренебрегвате себе си. Този човек просто не е за вас!

8. Филмите за възрастни са доста нереалистични – всичко, което можете да видите там, рядко можете да го видите между двама партньори, които се обичат истински и държат един на друг. В любовта няма място за неща, които ви карат да се чувствате неудобно. Затова не се „учете“ от тях и не се опитвайте да копирате това, което виждате на екрана. Всичко е доста нереалистично, а сексът с партньора, който обичате е много по-нежен и различен.

9. Не се сравнявайте с другите – всяко нещо в живота на човек идва в правилното време. Не се натъжавайте и не се чувствайте непълноценни, ако някой ваш приятел си има гадже, а вие все сте сами. Това не е повод за притеснение, защото важното е не просто да си с някого, а да се появи правилният човек, с който ще бъдеш щастлив.

6 знака, че човекът до вас НЕ търси дългосрочна връзка

Когато човек е влюбен, не забелязва, че другият до него може би не е толкова запален по идеята за дълга връзка. Понякога партньорите се...

10. Не си играйте с чувствата на другите – не е забавно, когато някой ви обещава нещо, а не го изпълнява, нали? И вие не подвеждайте някой, който е хлътнал по вас – или бъдете с него, или просто му кажете, че не ви интересува. Да се наслаждавате на вниманието, подаръците и милите съобщения, ако нямате намерение за нещо повече.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

С какво се храни шаранът?

Любителка на животните обърка помпон от шапка с ранен таралеж и хукна да го спасява (СНИМКА)

Как да запазите спокойствие, когато всичко около вас предизвиква стрес

С какво се храни синигерът?

"Русият" шоколад на Франция срещу розовия на Швейцария: Кой ще спечели битката?

Кога е полезно жабуренето с кислородна вода?

Защо имаме вдлъбнатина между носа и горната устна?

Как се пише: заместник министър-председател или заместник-министър-председател?

Това са най-мразените зодии

Колко километра летят щъркелите, за да стигнат до България?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com