10 ползи от пандемията и престоя вкъщи

1193
10 ползи от пандемията и престоя вкъщи
Снимка: iStock

Пандемията от коронавирус промени тотално живота ни през изминалата година. Спирането на обичайния ритъм на живот доведе до преустановяване или намаляване работата на мнозина. Така изведнъж се озовахте вкъщи, но не за 10-тина дни, като поредната годишна отпуска, а за няколко месеца. Много хора изпадат в депресия от еднообразието и скуката на ежедневието и липсата на общуване. Но нека се опитаме да погледнем от добрата страна.

Колко пъти сте си мечтали да си стоите вкъщи, да свършите хиляди неща, които все отлагате поради липса на време. Сега е моментът. Просто помислете какви ползи може да извлечете от ситуацията. Ето 10 от тях:

1. Може да спите до късно. "Утро без аларма" може да е не само рефрен за мечтан лежерен ден, а реалност.

Експерти: Пандемията сви с една трета търсенето на офиси

Пандемията и работата от вкъщи може би ще изтрият 20-30% от търсенето на офис пазара в София, съобщава Монитор. По-голяма част от търсе...

2. Повече време със семейството. Прекарвате повече време с партньора си. Сега може не просто да разменяте 2-3 изречения с децата си, а да споделяте техните интереси, затруднения в училището, да опознаете вълненията, приятелите им, а защо не да гледате заедно филми и предавания, които ги вълнуват.

3. Повече внимание за възрастните родители. Помагайте - колко малко им трябва да се чувстват значими и обичани.

4. Мисъл за всички приятели, с които искате да се срещате, но все отлагате. Сега може да водите дълги разговори, без времето да ви притиска.

5. Нов вид на дома. Нова декорация, нов живот. Лека промяна на цветовете на стените, смяна на пердета, килими, разместване на мебели. Съвсем леки промени ще освежават дома ви и ще ви накарат да се чувствате още по-уютно.  

6. Време за спорт. Фитнес залите още не работят, но това не може да спре спортния ви ентусиазъм. Отделете поне 1 час на ден за спорт – леки упражнения, йога, пилатес… Не са ви необходими специални уреди и треньор, а само желание и малко време, което имате в изобилие.

Worldometers: Над 100 милиона души по света са се срещнали с COVID-19

Над 100 милиона са вече случаите на коронавирус по света. Това показват данните на Worldometers. Според основния статистически портал,...

7. Повече внимание към храната. В забързаното ежедневие се храним набързо, без мярка и нередовно. Сега може да се храните по режим, да спазвате стриктни часове, да приготвяте специална храна.

8. Време за четене. Четете книги за удоволствие без да изпитвате вина, че губите времето си.

9. Ново хоби. Правете неща, които ви носят удовлетворение. Започнете да гледате цветя, или обновете тези, които вече имате в дома си. Подновете /или започнете/ колекция от марки, картички, картини или неща, които ви носят удоволствие.

10. Нови знания. Съвременните технологии дават хиляди възможности например за самостоятелно учене на нов език или повишаване знанията по език, който владеете.

Ако успеете да използвате ползотворно престоя вкъщи, когато се върнете към обичайния си ритъм на живот, ще бъдете по-спокойни, с повече самочувствие и заредени с много енергия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Знаете ли с какво се хранят охлювите?

С какво се храни лисицата?

Как да разпознаем вещицата по датата на раждане?

Как да си направим ябълков оцет без захар?

Яснота в ума: 3 прости начина за справяне с тревожните мисли

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Кой български град се е казвал Ески Джумая?

Как град Охрид получава името си?

Кой бесарабски българин става цели 5 пъти министър-председател на България

Диета за болен стомах: какво, как и кога можете да ядете

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Знаете ли с какво се хранят охлювите?
Знаете ли с какво се хранят охлювите?

Охлювите напоследък се превърнаха в доста популярни домашни любимци. Те са интересни за отглеждане и непретенциозни към изхранването си. Сред...