10 признака, че сте по-интелигентни, отколкото си мислите

8791
10 признака, че сте по-интелигентни, отколкото си мислите
Снимка: iStock/Guliver

Съмнявали ли сте се някога в своята интелигентност? Ето 10 индикации, че грешите. Сигурно ще разпознаете поне 2 от тези признака в себе си, които доказват вашата интелигентност.

1. Ходили сте на уроци по музика

Многобройни проучвания показват, че изучаването на музикален инструмент ускорява детското развитие. Посещението на уроци по музика, дори само за 1 месец, помага на децата от 4 до 6 години да подобрят резултатите си на тестове и да учат по-лесно. Свирили ли сте на цигулка като дете? Може би затова днес сте така добри в логиката.

2. Вие сте най-голямото дете в семейството

Интересно проучване показва, че най-големите членове в семейството имат сравнително повече предимства пред останалите по отношение на IQ (коефицент на интелигентност) в сравнение с по-малките им братя и сестри. Затова обикновено по-големите са и по-успешни в професията.

3. Кърмени сте като бебе

Учени от Великобритания и Нова Зеландия са проучили около 3000 деца и са открили, че тези, които са били кърмени като бебета, имат почти 7 точки по-висок резултат във тестовете за интелигентност в сравнение с другите. 

4. Обичали сте книгите като дете

Имате ли спомени как четете книги като съвсем малки? Ако сте обичали книгите като дете, вие сте много интелигентни, особено ако любовта ви е стартирала в съвсем крехка възраст. Четенето подобрява вербалните и невербални способности на човека.

Отговорете на тези 2 въпроса, за да видите колко сте интелигентни

Този кратък тест за интелигентност ще ви подскаже какво е вашето ниво и дали се водите по сърцето или по разума си. Именно чрез тези дв...

5. Левичар сте

Според статистиката голяма част от престъпниците са левичари. Учените все още нямат обяснение за този феномен. Но, от друга страна, последни проучвания показват, че левичарите имат по-широко мислене, по-креативни са и по-лесно решават проблеми и трудни казуси. Левичарите са по-изобретателни и знаят как да се измъкнат от трудни ситуации. А това не е ли признак за висок интелект?

6. Често се притеснявате

Всички проучвания доказват, че хора, които често се притесняват и тревожат, са по-интелигентни от останалите. Това е резултат от факта, че те винаги размишляват за възможните последствия от действията си и, следователно, се опитват да се убедят, че всичко се развива по възможно най-добрия начин.

7. Високи сте

Според Принстънския университет по-високите деца се справят по-лесно в ученето и са по-успешни в работата, когато пораснат. Така че, изправете се колкото може!

8. Забавни сте

Ето през кои години се раждат най-интелигентните хора

Чудите ли се през кои години са се раждали хората с най-остър ум? Сега ще ви разкрием, а вие родени ли сте през една от тези години? 1...

Чувството за хумор и високата интелигентност са пряко свързани. При направено проучване 400 студенти се явяват на тест за интелигентност, а след това трябва да измислят забавни текстове за няколко комикса. Естествено, по-забавни са текстовете на студентите с по-високи резултати от теста.

9. Нощна сова сте

Звучи странно, но се оказва, че хора, които обичат да стоят до късно през нощта, са по-интелигентни от ранобудните. Способността на хората да бъдат креативни през нощта не е биологично обусловена. Тя се дължи на желанието на хората да достигнат границите на способностите си. Това е причината нощните сови да се считат за по-интелигентни.

10. Не пишете красиво

Още преди много години се наложи изразът „творчески безпорядък“, което означава, че хаосът служи като „гориво“ за творческите натури. Затова неравният почерк е един от признаците за творческа и интелигентна личност. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Името на кой наш град идва от думата "кал"?

Кой български град се е казвал Ески Джумая?

Как град Охрид получава името си?

Кой бесарабски българин става цели 5 пъти министър-председател на България

Диета за болен стомах: какво, как и кога можете да ядете

4 причини, поради които Скорпионът управлява зодиакалния кръг

От мрънкане и стрес: храни, които съдържат много магнезий

С какво се храни шаранът?

Любителка на животните обърка помпон от шапка с ранен таралеж и хукна да го спасява (СНИМКА)

Как да запазите спокойствие, когато всичко около вас предизвиква стрес

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com