10 съвета за по-лесно събуждане

19625
10 съвета за по-лесно събуждане
Снимка: iStock/Guliver

На всеки се е случвало една да държи очите си отворени рано сутрин, заради недоспиване. Дали сте били на клуб, гледали сте филм, увлекли сте се в разговор с любим човек или просто сте страдали от безсъние, следващия ден предстои и понякога дори кафето не може да помогне. В такива моменти можете да направите няколко неща, които ще ви разсънят и ще ви помогнат да започнете работният ден свежи и сякаш по-отпочинали.

Ето кои са те:

9 неща, които да направите преди 9 сутринта, за да имате страхотен ден

Някои хора мразят сутрините, други ги обожават. Независимо от кой тип сте, можете да направите сутрешните си часове по-приятни и по-про...

Физически упражнения

Колкото и изморени да се чувствате, се опитайте да направите няколко елементарни упражнения. В никакъв случай не говорим а изтощителна и дълга тренировка, а за нещо леко и бързо. Отделете 5-10 минути, в които да направите някои стандартни упражнения за раздвижване. Те определено ще ви помогнат.

Дремнете за няколко минутки

Опитайте се да си откраднете няколко минути за дрямка, дори в обедната почивка . Това ще „рестартира“ мозъка ви в средата на деня и определено ще се почувствате по-добре. Ще успеете да наваксате със съня дори и малко.

Сменете чорапите си

Мъж създаде песен, използвайки за ноти птици. Чуйте звука на природата (ВИДЕО)

Какво би станало, ако птиците, накацали по електрическите кабели бъдат превърнати в музикални ноти? Как тяхната невероятна позиция в пр...

Колкото и странно да звучи, сменете чорапите си с по-шарени и интересни. Психолози съветват, че това много помага за подобряване на настроението и за разсънване.

Смейте се

Опитайте се да се позабявлявате, независимо колко много ви се спи. Искреният смях ще ви помогне да забравите за малко за умората. Няколко вица или любимо смешно клипче ще ви помогнат изключително много, за това е погрижете да се развеселите поне за малко.

Влезте под душа и се измийте със студена вода

Можете да редувате студена с топла вода иди дори да се измиете само със студена. Това е много ефективен метод, за това не се колебайте да го изпробвате.

Най-подходящите песни за сутрешно събуждане

Избирането на подходяща песен, с която да се събуждаме сутрин, не е лесна работа. Парчето трябва да е енергично, не и твърде ударно, за...

Подишайте малко чист въздух

Прекарайте малко време навън или просто отворете прозореца и подайте главата си през него. По този начин ще се освежите и много бързо ще усетите прилив на енергия.

Не хапвайте сладко

Когато сте прекалено уморени не е полезно да ядете сладки храни, защото те ще увеличат нивото на инсулина в кръвта, което води до чувство на умора и нужда от сън. Ако все пак имате огромна нужда от нещо сладко, изберете плод.

Сладолед за закуска

Не е ли това най-безумното събуждане на света?

Японският комедиант Тошиаки Касуга запивал цяла нощ с колеги от телевизия, които решили на следващата сутрин да му спретнат събуждане, ...

Този метод си противоречи с миналия, но тук няма значение колко е сладък сладоледа, а температурата му. Той може да ви разсъни моментално и дори само няколко супени лъжици са достатъчни, за да се почувствате по-будни.

Език по небцето

Този метод също е доста странен, но гъделичкането, което ще усетите, когато държите езика си по небцето, ще ви накара да се събудите моментално.

Направете план за деня

Нормално е да ви се струва непосилно, осъществяването на този план и завършването на всички задължения и все пак го направете. Психолози твърдят, че по този начин човек става по-организиран и съсредоточен, а това определено ще ви помогне много.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Отрицателни последици: Какво се случва, ако не ядете мазнини

Може ли да се ядат ягоди при диабет

Лекар: Ако имате диабет, НЕ яжте тези плодове

Закуската, която ще ви подмлади

Лекар: Тази фраза издава началото на деменция

Експерти: Тези 9 храни пречистват кръвоносните съдове

Лекари: Тези 2 симптома може да са ранен признак на Паркинсон

Очите ви сълзят без причина: Ето какво може да го предизвиква

Тези напитки водят до проблеми със сърцето и висок холестерол

Важна информация за коклюша: Опасен и силно заразен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com