12 начина да разкарате хлебарките и мравките от дома си завинаги

29027
12 начина да разкарате хлебарките и мравките от дома си завинаги
Снимка: БГНЕС

Мравки, бълхи и хлебарки са най-честите неканени гости в нашите домове и апартаменти. Разбира се, всички знаем за опасностите, които носят тези противни насекоми.

Днес ще ви представим 12 чудесни метода, с които ще можете да се отървете от тези вредители веднъж завинаги!

Видове хлебарки и болестите, които пренасят

Няма човек, който да симпатизира точно на тези видове инсекти. Може би само тези, които някога са опитвали ястие с тях, но вероятно сре...

1. Използвайте препарати за миене на съдове срещу бълхи. Най-добре е да приложите натуралните формули и да тествате първо върху не голям участък.

От друга страна, можете да си направите капани за бълхи, като сложите препарата за миене на съдове в плитка купа или чиния.

2. Почистване и прахосмукачка в действие – това е всичко! Специалистите обясняват, че за да се отървете от бълхите, вие трябва да се отървете и от техните яйца и ларви.

Ако имате домашни любимци, проблемът с бълхите няма да бъде решен, докато не им купите ново легло и спално бельо.

3. Поръсете килима със сол. Солта дехидратира и убива бълхите, живеещи в килима. Трябва да използвате ситна сол и да я оставите 1-2 дни.

Ето какво може да ви отърве от хлебарките завинаги!

Освен че са "главоболие" за някои домове, хлебарките могат да причинят също и алергична реакция. Там, където преминават, хлебарки остав...

4. Направете си натурален спрей. В състава на този чудотворен спрей могат да бъдат включени естествени продукти като масло от розмарин и цитронела.

5. Ограничете мравките с помощта на подръчни средства. Ако видите мястото, от което изпълзяват мравките, обработете го с вазелин.

6. Стръв или капан за мравки! Много специалисти предлагат да си направите домашна примамка чрез смесване на една част боракс и три части пудра захар. Захарта привлича мравките, а бораксът ги отравя!

7. Намерете гнездото на мравките. Бъдете внимателни: някои мравки са агресивни и хапят болезнено! Изсипете вряла вода върху гнездото, така че водата да се разпространи по целия тунел.

8. Уморете хлебарките. Хлебарките не могат да живеят повече от една седмица без вода, затова се уверете, че нямате течове в къщата си.

13 яки факта за мравките

Мравките са семейство еусоциални насекоми, които, заедно с осите и пчелите, образуват разред Ципокрили. Мравките еволюират от подобни ...

9. Спрете хлебарките. Както в случая с мравките, има естествени вещества и миризми, които хлебарките не могат да понасят. Те включват дафинов лист, ментово масло, кедрово дърво, краставица и лимон.

10. Използвайте примамка. Има много видове примамки в магазините, но вие можете да направите своя собствена. Разбъркайте борна киселина, брашно и захар.

11. Пригответе си свой собствен спрей! Как? Със сапун и вода. Напръсквайки със сместа върху плота, се образува слой, който ефективно лишава насекомите от кислород!

12. Направете си капан за хлебарки! Хлебарките се нуждаят от вода, така че ще отидат навсякъде, за да я получат. Частично напълнете буркан с вода и го поставете на място, където често виждате тези твари. Те ще се изкачат в съда, но няма да могат да излязат!

Надяваме се, че тези съвети ще ви помогнат!

5 съвета как да изгоните мравките от дома си

С идването на топлите дни мнозина имат проблем с настойчивите гости, а именно мравките започват събиране на зимница, а нашият дом е люб...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо бабите закачат дафинов лист над леглото

Как да пречистите дома си от негативна енергия със сол

Знаете ли каква информация носи всяка цифра от ЕГН-то

Учени: Срещите с приятели ни предпазват от внезапна смърт

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com