1312 първокласници прекрачиха училищния праг в Стара Загора (СНИМКИ)

3265
1312 първокласници прекрачиха училищния праг в Стара Загора (СНИМКИ)
Снимка: Община Стара Загора

Общо 1312 първокласници в Община Стара Загора прекрачиха за пръв път днес прага на своето училище. Те бяха посрещнати със специални тържества, а след това техните учители, по-големите им батковци и каки ги поведоха към класните стаи.

 

 

Заради епидемичната обстановка днес имаше тържества само за първокласниците, петокласниците и осмокласниците от близо 16 200 ученици в общината.

 

 

„Днес вие сте най-развълнувани. През новата учебна година ще има много радости, ще има много трудности, но вие ще успеете“, каза заместник -кметът Милена Желева при откриването на учебната година в Основно училище (ОУ) „Кирил Христов“. Тя призова родителите да бъдат до своите деца и да ги подкрепят. „Учители, на вас поверяваме най-ценното, което имаме - нашите деца. Грижете се за тях. Ние вярваме във вас и ви подкрепяме“, допълни Желева.

 

 

Първия училищен звънец в 11 ОУ „Николай Лилиев“ удари заместник-кметът Иванка Сотирова. „Виждам колко сте щастливи, че сте заедно. Няма по-хубав момент от този да се върнете в класната стая с любимите учители. Нека годината бъде успешна“, пожела Сотирова. Тя припомни, че това е едно от училищата, които работят по най-много проекти и подкрепи директора Желязко Богданов в начинанието от следващата година училището да стане иновативно. На откриването присъстваха и заместник-кметът Красимира Чахова и общински съветници.

 

Празнични литургии и молитва за началото на учебната година в Старозагорска епархия

111Днес, когато Православната църква отбелязва празника Въздвижение на Светия кръст Господин (Кръстовден), във всички храмове на Староз...

 

Нетрадиционно беше откриването на учебната година в най-новото старозагорско училище - Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи. За старта на първия випуск на училището ученици, учители и гости се събраха в Хилендарския метох. Водосвет за здраве и успехи отслужи отец Петър, а гости бяха зам.-кметовете Иванка Сотирова и Красимира Чахова, общински съветници, между които и дарителката Ваня Михайлова, народният представител Радостин Танев, общинският омбудсман Надежда Чакърова.

 

 

Красимир Вълчев: Ако се откажем от маските, ще затваряме училища

Категорично, няма планирано ново затваряне на училища от октомри - нито за месец, нито за цялата година. В този вариант отиваме само ак...

„Радваме се, че успяхме да създадем училището. Вие сте тези, които ще пишат не само летописната му книга, а и ще богатеете историята на града“, каза Иванка Сотирова и припомни, че от 1983 г. в Стара Загора не е откривано ново училище. „Искаме да си повярвате, залагаме много надежди на вас, бъдете отговорни“, поръча още зам.-кметът.

 

 

Общинският съветник Ваня Михайлова, която посвети юбилея си на новото училище и събра средства за подпомагането му, подари книгата „1000 причини да се гордеем, че сме българи“, с която да се постави основата на библиотеката в школото. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Какво да правите, когато ви се прияде шоколад: 3 съвета за различни случаи

Как да отучим кученцето да хапе ръцете и краката ни?

Класация на най-добрите съпрузи според зодията им

Хората с тази кръвна група са най-красиви

Ако преминавате през труден период в живота си, прочетете тази притча

Стихотворение за 16 април 2024

Любовен съвет за всяка зодия за 16 април 2024

Таро съвет за всяка зодия за 16 април 2024

Различни хранителни вещества ли имат яйцата с бяла и кафява черупка

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 16 април /валутен калкулатор/

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Любопитно