1312 първокласници прекрачиха училищния праг в Стара Загора (СНИМКИ)

3149
1312 първокласници прекрачиха училищния праг в Стара Загора (СНИМКИ)
Снимка: Община Стара Загора

Общо 1312 първокласници в Община Стара Загора прекрачиха за пръв път днес прага на своето училище. Те бяха посрещнати със специални тържества, а след това техните учители, по-големите им батковци и каки ги поведоха към класните стаи.

 

 

Заради епидемичната обстановка днес имаше тържества само за първокласниците, петокласниците и осмокласниците от близо 16 200 ученици в общината.

 

 

„Днес вие сте най-развълнувани. През новата учебна година ще има много радости, ще има много трудности, но вие ще успеете“, каза заместник -кметът Милена Желева при откриването на учебната година в Основно училище (ОУ) „Кирил Христов“. Тя призова родителите да бъдат до своите деца и да ги подкрепят. „Учители, на вас поверяваме най-ценното, което имаме - нашите деца. Грижете се за тях. Ние вярваме във вас и ви подкрепяме“, допълни Желева.

 

 

Първия училищен звънец в 11 ОУ „Николай Лилиев“ удари заместник-кметът Иванка Сотирова. „Виждам колко сте щастливи, че сте заедно. Няма по-хубав момент от този да се върнете в класната стая с любимите учители. Нека годината бъде успешна“, пожела Сотирова. Тя припомни, че това е едно от училищата, които работят по най-много проекти и подкрепи директора Желязко Богданов в начинанието от следващата година училището да стане иновативно. На откриването присъстваха и заместник-кметът Красимира Чахова и общински съветници.

 

Празнични литургии и молитва за началото на учебната година в Старозагорска епархия

111Днес, когато Православната църква отбелязва празника Въздвижение на Светия кръст Господин (Кръстовден), във всички храмове на Староз...

 

Нетрадиционно беше откриването на учебната година в най-новото старозагорско училище - Професионалната гимназия по компютърни науки и математически анализи. За старта на първия випуск на училището ученици, учители и гости се събраха в Хилендарския метох. Водосвет за здраве и успехи отслужи отец Петър, а гости бяха зам.-кметовете Иванка Сотирова и Красимира Чахова, общински съветници, между които и дарителката Ваня Михайлова, народният представител Радостин Танев, общинският омбудсман Надежда Чакърова.

 

 

Красимир Вълчев: Ако се откажем от маските, ще затваряме училища

Категорично, няма планирано ново затваряне на училища от октомри - нито за месец, нито за цялата година. В този вариант отиваме само ак...

„Радваме се, че успяхме да създадем училището. Вие сте тези, които ще пишат не само летописната му книга, а и ще богатеете историята на града“, каза Иванка Сотирова и припомни, че от 1983 г. в Стара Загора не е откривано ново училище. „Искаме да си повярвате, залагаме много надежди на вас, бъдете отговорни“, поръча още зам.-кметът.

 

 

Общинският съветник Ваня Михайлова, която посвети юбилея си на новото училище и събра средства за подпомагането му, подари книгата „1000 причини да се гордеем, че сме българи“, с която да се постави основата на библиотеката в школото. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛЮБОПИТНО:

Защо бабите закачат дафинов лист над леглото

Как да пречистите дома си от негативна енергия със сол

Знаете ли каква информация носи всяка цифра от ЕГН-то

Учени: Срещите с приятели ни предпазват от внезапна смърт

Паунд - лев. Колко струва един британски паунд към български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

Турска лира - лев. Колко струва една турска лира към един български лев днес, 29 март /валутен калкулатор/

9 натурални енергийни напитки, които ще ви заредят с енергия

Каква е разликата между акрилни и темперни бои?

Всичко е временно: 5 будистки мъдрости за намиране на покой в себе си

Тези зодии поставят щастието на партньора си на първо място

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com