15 начина да разберете дали сте бременна без тест

951041
15 начина да разберете дали сте бременна без тест
Снимка: pixabay.com

Може би не предполагате, че има възможност с помощта на подръчни средства сами да си направите тест за бременност и да преустановите мъчителното чакане.

Кога се прави тест за бременност - всичко, от което се интересува жената

Да проверите в домашни условия дали сте бременна може да стане с помощта на тест, купен от аптеката, както и на такъв направен от напълно натурално средства.

В миналото, когато нашите баби не са разполагали със съвременните тестове за бременност, разчитали на тези методи. Някои от тези методи може би ще ви сторят налудничави, но е факт, че те са използвани от хилядолетия. Защо да не опитаме някои от тях и днес. Все пак те не могат да ни навредят.

Факт е, че и нашите баби в повечето случаи са използвали собствената си урина, за да установят дали са бременни. Научното обяснение за това е, че в нея, както и в кръвта на бременната жена се съдържа специфичен хормон.

Цветна бременност - симптоми и причини

Когато месечният цикъл липсва или е нередовен

Природни методи за предизвикване на цикъл

Предлагаме ви 15 бабини теста за бременност:

1. Със сода бикарбонат

Сода бикарбонат можем да използваме не само с кулинарна и козметична цел, но и за установяване наличието на евентуална бременност. Този метод е ефективен на 70%, което означава, че в този процент резултатите съвпадат с тези от стандартните тестове. Споделяме го с вас единствено защото много хора се интересуват, но не очаквайте 100% съвпадение с магазинските тестове или 100% познаваемост.

Това е методът със сода, който се използва от бабите ни от столетия насам. Тук той е цитиран с оглед на една историческа обективност и задоволяване на любопитството. И нека да не забравяме, както казват и по-долу в множеството коментари, че затова едно време са имали по 7-8 деца, защото тестовете им за бременност толкова са познавали!

За изпълнението му Ви е нужно малко количество урина и чаена лъжичка сода. За предпочитане е използването на стерилен контейнер за урина. Напълнете го до половина и добавете содата. Ако е налице промяна в нея (започва да шуми или кипи), това означава, че сте бременна.

При липса на каквато и да било промяна в течността, няма налична бременност.

2. С жаба

Методът за определяне на бременност с жаба вероятно ще Ви се стори странен, но е сред най-използваните в миналото не само у нас. Установено е, че хормонът, който се съдържа в урината на бременната жена, кара жабите да овулират.

За да разберете дали очаквате дете, трябва да уринирате върху жаба или да й инжектирате урината си. Ако до едно денонощие забележите, че тя има яйца, това означава, че резултатът е положителен. В противен случай той е негативен.

3. С оцет

Добре познатият ни оцет е силен реактив, използван като домашно средство за направата на тест за бременност. Изненадващо е, нали?

Използвате първата урина. Трябва да я добавите към чаша, която съдържа оцет (приблизително ¼ чаша). Урината и оцет се смесват, след това внимателно наблюдавайте за промяна в цвета на оцет. Кипене и запенване по време на добавянето на урината към оцета е знак, потвърждаващ бременността при жени.

4. С урина

Много жени са се опитвали този лесен начин за тестване и твърдят, че той работи безотказно. Съберете сутрешната урина в прозрачен пластмасов контейнер и я оставете непокътната 3-4 часа. Ако урината образува тънък бял филм или мехурчета на повърхността си,това е сигурен знак, че сте бременна. Запазването й бистра и непроменена след това е знак, че не сте бременна.

Друг лесен метод за тестване с урина е смесването й с избелващ прах за пране. Към събраната урина се добавя малко от перилния препарат и след това се наблюдава внимателно течността. Ако течността започне да кипи или се получи пяна, жената е бременна. Ако остане непроменена, тогава означава, че не е на лице бременност.

Перилният препарат може да бъде заместен и с течност за почистване на подови настилки. Методът на провеждането му е много прост: съберете първата урината за деня в контейнер и след това се добавете няколко капки от препарата. Изчакайте няколко секунди. При промяна в цвета на течността вероятно сте бременна, но ако няма промяна – резултатът е отрицателен.

5. С яйце

С яйце също може да разберете дали сте заченала. Чукнете едно яйце и го прибавете към предварително събраната урина. Ако настъпи промяна в консистенцията на яйцето и цвета му, бременността е налична. В случай, че то остане непроменено, може да бъдете сигурна, че оплождане не е настъпило.

6. С аналгин

Тестът с аналгин е на същия принцип като този със сода бикарбонат. Към събраната урина прибавете един стрит аналгин. Ако течността започне да кипи – налице е бременност; в противен случай липсва такава.

7. С аспирин

Тестът с аспирин може да се прилага при закъснение на цикъла. Счита се, че приемът на два аспирина след топъл душ или вана стимулира менструацията и тя настъпва, ако няма бременност.

Въпросът, който тук възниква е, какво се случва с плода при евентуална бременност и прилагане на този тест.

Мненията по този въпрос са противоречиви. Калифорнийски учени считат, че приемът на медикамента причинява неблагоприятен изход в повечето случаи. Други са на мнение, че той в комбинация с хепарин намалява значително риска за износването на плода.

Бременността на 80% от тестваните пациентки, които преди това са имали няколко неуспешни бременности, е завършила с раждането на жив плод.

8. С белина

С помощта на белина също може да разберете дали сте бременна. Съберете първата урина за деня и към нея прибавете малко белина. Ако цветът се промени в синьо, след това тестът е положителен, но ако цветът остане непроменен – резултатът е отрицателен.

9. С паста за зъби

Един от най-известните домашни тестове за бременност се прави с паста за зъби. Да, правилно сте прочели! Този тази паста за зъби, която използваме ежедневно за почистване на зъбите.

Запазете част от урината в чист съд. След малко добавете към нея паста и изчакайте няколко минути. Проверете за промяна в цвета и вида на смеса. Ако пастата за зъби се е оцветила в синьо на цвят или е станала пенлива (образували са се мехурчета около нея), това е сигурен признак, че има бременност.

10. Със сапунена вода

С помощта на сапунена вода също може да се установи наличието на бременност. Надеждността на този метод е във високи стойности. Той е един от най-известните бабини тестове за бременност.

Процедурата започва със събиране на на урината в малък контейнер или епруветка. Към нея прибавете малко сапунена вода. Ако има мехурчета, образувани в разтвора, то Вие сте бременна.

11. С глухарче

Методът с глухарче е един от начините да си направите домашен тест за бременност. Уринирайте върху листата и цветове от растението до пълното им накисване в урината. След десет минути те трябва да бъдат проверени. Наличието на червеникави мехурчета по тях потвърждава бременността.

12. Със захар

Кристалната захар се използва като реактивен компонент за направата на домашен тест за бременност. В купа или друг подобен съд сложете няколко лъжици пълни до горе със захар. Уринирайте директно върху нея.

При наличието на кипене на получения разтвор или образуването на пяна, се потвърждава бременността. Ако захарта просто се разтвори в урината, тогава тестът е отрицателен.

13. С пшеница и ечемик

Още един домашен тест, начинът на чието действие все още е загадка, се прави с пшеница и ечемик. Древните египтянки узнавали благодарение на този метод какъв ще бъде пола на наследника им. Все още няма научно потвърждение, до колко той е надежден и може да се разчита на него.

Бременната трябва да уринира върху семената пшеница и ечемик. След като семената се накиснат в урината, се наблюдават внимателно. Оставят се цяла нощ. Ако има покълнали, жената е бременна.

Покълването на пшеничните семена показват раждането на момиче. Ако покълнат семена на ечемик, това е признак за раждането на едно момче. Все още няма логично обяснение на резултатите от този метод.

14. С червено вино

През средновековието жените се тествали за евентуална бременност с помощта на червено вино. Към събраната в буркан се добавя малко червено вино. Ако цветът остане непроменен – резултатът е отрицателен. При констатирането на промяна в него, това е знак, потвърждаващ, че сте бременна.

15. Със зеле

Тест със зеле определя пола на бебето. Нарежете на половина една зелка и я сложете в тенджера с вряща вода. Оставете я в продължение на десет минути да ври и след това отстранете съда от огъня и оставете водата да се охлади. Прецедете течността, в която се е варило зелето.

Смесете я със същото количество уринарна течност. Уверете се, че двете съставки са в равни пропорции. Наблюдавайте дали цвета на течността ще се промени. Ако остане същия, бъдещото Ви дете ще е момиченце. Но ако цветът се промени в червено или розово, бъдете сигурна, че ще родите момченце

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com